Следвайте ни

Шест от 8 финала за аеробиката ни на световното в Баку

viber icon

Изключително успешно се представиха българските състезатели в първия квалификационен ден на Световното първенство по спортна аеробика за юноши и девойки в Баку (Азербайджан). Националите се пребориха за участие в шест финала от общо осемте съчетания, с които представиха страната.

 С прецизна игра Александър Мишинков се класира на второ място при момчетата във възрастова група 12-14 години. Отлично се представи и вторият българин в тази възрастова група и категория Атанас Благоев, който се класира на седмо място и също ще играе на финалите.

Двете смесени двойки 12-14 години в състав Александър Мишинков/Християна Златанова и Атанас Благоев/Нелиз Нури изиграха съчетанията си без груби грешки и заеха съответно на трето място и пето място в квалификациите.

 
Правото за участие на финал си завоюваха Моника Джамбова, Нелиз Нури и Марина Тандова, които са седми в категория тройки.

Във възрастова група 15-17 години опитната състезателка Борислава Иванова се нареди на четвърто място в индивидуалната надпревара. Много силна е конкуренцията в тази категория и възрастова група и очакваме на финалите в неделя борбата за разпределение на медалите да е изключително оспорвана.

Втората индивидуалистка при 15-17 годишните - Радина Лулчева, както и тройката в състав Алекс Ангелова, Никол Черпокова, Радина Лулчева направиха грешки, които ги наредиха назад в класирането и ги лишиха от правото на участие във финал.

Във втория квалификационен ден днес страната ще бъде представена с още шест съчетания в следните категории и възрастови групи:

Християна Златанова- индивидуално жени 12-14 години

Кристина Костова - индивидуално жени 12-14 години

Християна Златанова, Кристина Костова, Моника Джамбова, Александър Мишинков, Атанас Благоев - групи 12-14 години

Христо Манолов - индивидуално мъже 15-17 години

Борислава Иванова и Христо Манолов - смесени двойки 15-17 години

Алекс Ангелова, Никол Черпокова, Радина Лулчева, Иванина Вукадинова, Никол Драганова - групи 15-17 години

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?