Шефът на БК Ботев: Ще възродим бокса в Пловдив

За пръв път управниците държат на думата си - оправиха ни залата, заявява Огнян Нешев Три ринга, зачислени по документи на клуба, изчезнали безследно

Въпреки трудностите, през които преминаваме, сме твърдо решени да възродим славните традиции на пловдивския бокс, заяви президентът на БК Ботев Огнян Нешев. След разправиите и съдебните спорове с бившия президент на клуба и на федерация Марин Димитров, Ботев отново е на боксовата карта на България, а през пролетта спечели и титла при децата. Клубът бе заплашен от ликвидиране и започна почти от нулата, но в момента треньорът Иван Нешев готви трийсетина състезатели в различните възрастови групи при подрастващите - от деца до юноши старша възраст.

Ботев тръгна по нов път, имаме нов Управителен съвет и хора, които много ни помагат, като Илиян Филипов, Атанас Кулеков, Георги Гарабитов, юристът Васко Василев и други, споделя Огнян Нешев. Ще развиваме изцяло наши кадри и ще скъсаме с практиката от миналото да се залага на чужденци наемници. Засега не бързаме и участваме на състезания само с най-подготвените, с които да гоним титли. На турнира за Купата на България от 30 октомври в Добрич например ще бъдем само с двама наши боксьори, допълва той.

От следващата година обаче няколко от юношите старша възраст ще започнат да боксират при мъжете, а пловдивският клуб ще трябва увеличи бройката на участниците в спортния календар. Причината е, че според новото изискване на федерацията клубове събрали под 1000 точки годишно няма да бъдат вземани под внимание при разпределянето на средствата от тотализатора. Мечтата ми е отново да направим голямо първенство в Пловдив, продължава Огнян Нешев. От три години в този град не е имало голямо състезание по бокс. Когато стане новата спортна зала на Колодрума, се надяваме да успеем да кандидатстваме, тъй като имаме голям организационен опит в това отношение. В Панаира е трудно, тъй като работата по монтиране на трибуни е изключително тежка. Надяваме се в скоро време да имаме и ринг. На клуба по документи се водиха цели три ринга, но няма и следа от тях. Всъщност единия май го видях на последното издание на турнира Странджа - познах го по въжетата. Как се е озовал там - не ми се коментира. Ще си ги търсим докрай, в отлични отношения сме с новия президент на федерацията Красимир Инински, допълва Нешев.
Голям бонус за боксьорите на Ботев е и ремонтираната им зала на стадион Христо Ботев. Там покривът бе тотално протекъл, а дървените плоскости по стените - изцяло изгнили. Едната странична стена пък е била пред срутване. За пръв път пловдивските управници си удържат на думата и на обещанията. Казаха, че ще оправят покрива до септември - октомври, и това наистина стана. Имаме чисто нов покрив и положена хидроизолация. Монтирахме и бойлери, след като 10 години тук нямаше топла вода. само с отоплението ще бъде по-трудно, споделя президентът на БК Ботев. Междувременно общината отпусна средства за ремонт и на намиращите се в съседство зали по художествена гимнастика, и на клуба по таекуондо - Тракия. Нешев заяви още, че се обмисля построяването на открита спортна площадка между съоръженията за нуждите по подготовката на състезателите.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?