Следвайте ни

Шансовете за Кобрата - Джошуа скочиха! Вижте защо

Безумна алчност провали възможността на кубинския боксьор Луис Ортис да се бие със световния №1 в тежката категория Антъни Джошуа. Екипът на Ортис отказа бой с британеца. Това даде нова възможност на българина Кубрат Пулев да се срещне на ринга с британеца, който по известни само нему причини бяга от сблъсък с Кобрата за световната титла.

40-годишният Ортис не е бил удовлетворен от финансовата оферта за боя с Джошуа. Той е поискал двойно повече от предложените 5 милиона долара.

Кубинецът беше една от възможностите за заместник на Джарел Милър, след като Голямото бебе остана без лиценз за мача си срещу Антъни Джошуа на 1 юни в „Медисън Скуеър Гардън“. Причината е положителен допинг тест.

Така пореден конкурент на Кубрат Пулев е възможно да отпадне от опашката на желаещите да се бият със световния шампион. Промоутърът на Джошуа Еди Хърн проявява инат и очаква да продължи преговорите с Ортис и през следващата седмица, въпреки че от щаба на кубинеца не искат да говорят с него.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?