61

Шампионката Вики Радева: Щастлива съм! Нямах търпение да се прибера в любимия Пловдив

Европейската шампионка от отборното първенство по шахмат Виктория Радева бе приета днес от кмета на родния си Пловдив Костадин Димитров. На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов и олимпийският шампион Николай Бухалов, който е един от заместниците на Димитров с ресор спорт. Вики бе една от петте състезателки на женския национален отбор, който спечели историческа първа шампионска титла от европейското първенство в Будва (Черна гора).

"Първо благодаря за поканата, че ме приехте днес. Изключително радостна съм да се прибера вкъщи. Нямах търпение да се прибера, защото това е моят град, обичам го страшно много, харесвам го страшно много и винаги разказвам на моите приятели за него и ги каня да ми идват на гости. Втората половина на европейското първенство бе много тежка за мен, защото не се чувствах добре. Играх в мача срещу Азербайджан с 40 градуса температура, вечерта ме заведоха в спешна помощ, защото бях в доста тежко състояние. Много съм щастлива, че се преборихме и успяхме да победим настоящия световен шампион Грузия. Всички станахме, прегърнахме се и не можехме да повярваме какво сме постигнали.

Искам да благодаря на моето семейство. Те винаги са били с мен и са ме подкрепяли. Малката ми сестричка е голям мой фен – винаги ми звъни, пита ме как съм и също се радва за мен и ме подкрепя. Безкрайно съм ви благодарна, благодаря ви“, сподели развълнуваната Виктория Радева.

Кметът Костадин Димитров от своя страна поздрави Радева и от името на пловдивчани заяви, че се гордее с нейния и съотборничките й успех.

"За мен е голяма чест да посрещна Вики. Силно вярвам, че българите сме най-красиви, най-умни, най-силни. Такива малки радости ни карат пловдивчани да бъдем горди с нашия ген, с нашите успехи. За нас е голяма гордост и те посрещаме с голяма благодарност. Ти караш всички ние да се чувстваме горди от твоите успехи. Следим израстването ти от много малка и в мое лице ти ще имаш пълната ми подкрепа“, заяви Костадин Димитров.

"Аз се занимавам със спорт, откакто се помня и съм наясно, че когато има благодарност за усилията, положени в тренировките и подготовката, тогава самият спортист има мотивация и сили, има нашата подкрепа, за да направи следващата крачка", допълни още кметът.

Любопитна история как Виктория е пробвала шахматните умения на Бойко Борисов разказа Атанас Узунов.

"Ще се върна много години назад, когато Вики беше едно малко дете и аз присъствах на срещата ѝ с премиера на България. През целия път мислехме: Това хлапе какво ще играе с министър-председателя. И я помолихме, ако е в положение на победа, да му даде реми. Така и стана", припомни шефът на местния парламент.

Той заяви, че на следващата сесия на Общинския съвет ще бъде гласувано предложение, свързано с Виктория Радева. "Няма да казвам какво, но ще уверя Вики и всички граждани на Пловдив, че тя ще бъде много удовлетворена", посочи той.

Николай Бухалов също честити успехите на Виктория. "Ние с нея се познаваме отдавна. Знаех, че рано или късно ще е най-голямата в шаха, тя върви по този път. Успех, да стигнеш най-високото ниво", каза той. Бухалов предупреди шампионката, че по пътя на големия спортист има много трудности, и ѝ пожела да ги преодолява.

След срещата Костадин Димитров връчи на Виктория поздравителен плакет и подарък.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Борис

Борис

24.11.2023 | 14:08

До НЕпростия.Тати имал ли е право да отпуска общински пари на Викито?

Отговори
0 4
Браво Вики

Браво Вики

24.11.2023 | 13:57

Надявам се простите хора в този град са само тия по - долу!Вместо да честитят успеха на съгражданката си- те дивотия след дивотия пиша...Браво Вики,успех!

Отговори
5 0
Рей

Рей

24.11.2023 | 12:42

Абе хубаво, с глупостта и пасивноста на пловдивчани отново след 12 години погром над града, поставиха гербаджия за кмет. Но наемете му, по дяволите, някой специалист, който поне малко да му пипне изказа. Ами по начина по който говори и се изразява, това момче остава впечатлението, че не знае значението на думите. Да не говорим, че дори Мамин и Зико боравиха поне с 200 думи в речника си. При този са не-повече от 100.

Отговори
12 3
Ее, не с тези

Ее, не с тези

24.11.2023 | 12:54

високи изисквания към кметчето. Да не забравяме, че все пак е гербаджийче. А, те всички са си такива - тп и крадливи. Много.

Отговори
7 2
ГЕРБ

ГЕРБ

24.11.2023 | 13:13

Толкоз материал имахме !

Отговори
5 2
Първенство

Първенство

24.11.2023 | 12:25

Не пулвенство , и по какъв спорт . Не пише.

Отговори
5 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?