Състезатели от 21 страни на PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN

Над 500 участници от 21 държави ще участват в традиционния международен турнир за деца, юноши и девойки, мъже и жени PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN. 

Надпреварата, организирана от СК "Аеробика - АМД", с подкрепата на Община Пловдив и Съюза по аеробика на България с председател Димитрина Къндева, ще се проведе в Палата 6 на Международен панаир-Пловдив от 27 до 29 август, без присъствие на публика. Осигурено е online излъчване.

Тазгодишното издание е дванадесето и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (FIG). Заявки са подали: Азербайджан, Великобритания, Гърция, Индонезия, Испания, Италия, Литва, Мексико, Молдова, Перу, Португалия, Румъния, Русия, Словакия, Турция, Унгария, Украйна, Франция, Чехия, Швейцария и България. 

Делегат на състезанието ще бъде Кристина Казентини (Италия) ​- председател на Техническата комисия по спортна аеробика към Европейската федерация по гимнастика (UEG).

Част от делегациите вече са в Пловдив и водят финалната си подготовка преди състезанието в спортна зала „Дунав“, където е тренировъчната база на СК „Аеробика - АМД“.

На 27 август от 16:30 ще е официалното откриване на състезанието, след което ще започнат квалификациите. Те ще продължат през целия ден на 28 август (събота). Най-добрите 8 съчетания във всяка възрастова група и категория ще се борят за разпределението на медалите на финалите, които ще се проведат в неделя, 29 август.

При мъжете и жените България ще бъде представена в следните  категории:

Кат. „Индивидуално Жени“ - Дарина Пашова

Кат. „Смесени двойки“ - Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов

Категория „Тройки“ - Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев.

За съжаление, поради контузии Антонио Папазов и Ана-Мария Стоилова няма да вземат участие в  индивидуалната надпревара.

Напомняме, че на изминалото световно първенство по спортна аеробика за мъже и жени, което се проведе през месец май в гр. Баку, Азербайджан, тройката ни завоюва безапелационно златния медал, а Дарина Пашова стана  световна вицешампионка в кат. Индивидуално. Стотни разделиха Ана-Мария и Антонио от медал в кат. Смесени двойки.

В Пловдив участие ще вземат и бронзовите медалисти от СП при юноши и девойки ​старша възраст Борислава Иванова и Христо Манолов, както световните шампиони в най-малката възрастова група - 12-14 години, Александър Мишинков, Християна Златанова, Моника Джамбова, Кристина Костова и Атанас Благоев.

PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN се явява последна контрола на всички отбори преди Европейското първенство, което ще се проведе от 17 до 19 септември в гр. Песаро, Италия. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?