Следвайте ни

Самоуби се треньор, обвинен в сексуално насилие и трафик на хора

viber icon

Бившият треньор на американския национален отбор по гимнастика Джон Гедерт, беше намерен мъртъв, часове след като беше признат за виновен по обвинения за сексуално насилие и трафик на хора. 
 
Служителите на реда, потвърдили за смъртта вчера късно следобед, твърдят, че причината за смъртта е самоубийство.
 
По рано същата сутрин, Гедерт беше признат за виновен по 24 обвинения. Той беше главен треньор на женския отбор по гимнастика по време на олимпийските игри през 2012г. 
 
Гедерт работел заедно с лекаря на отбора, Лари Несар, който беше осъден на 300 години затвор през 2018г., за това, че малтретирал над 250 момичета.
 
Присъдата на треньора на гимнастичките се съсредоточава върху множество актове на вербално, физическо и сексуално насилие извършено срещу множество млади жени.
 
Обвиненията включват и сексуално насилие върху момичета на възраст между 13 и 16 години. 
 
Той беше изправен и пред 14 обвинения за трафик на хора, след като подлагал своите спортисти на принудителен труд при екстремни условия довели до психически и физически травми. 

 
В изявление на главния прокурор се твърди, че Гедерт пренебрегвал травмите на спортистите и използвал изнудване, заплахи и физическа сила, за да ги накара да продължават да изпълняват нарежданията му. 
 
През януари 2020г. президентът на федерацията по гимнастика на САЩ съобщи, че ще изплати обезщетение в размер на $215 милиона на групата от атлети насилвани от Насар.
 
Някои от спортистите обаче, включително и Симон Байлс, гимнастичката с най-много медали от олимпийски игри, вярват, че федерацията не е поела пълна отговорност за случилото се.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?