С победно 1:0 Хебър превзе и Сливница

250 ултраси подкрепиха пазарджиклии срещу Сливнишки герой

Футболният тим на Хебър постигна поредна победа в похода си към Втора лига.

В среща от отложения 18-ти кръг, играна днес в Сливница пазарджиклии победиха с 1:0 домакините от Сливнишки герой и запазиха аванса си от 9 точки пред втория Оборище, който спечели с 2:1 визитата си на Рилски спортист в Самоков.

Освен на терена Хебър имаше предимство и по трибуните, където над 250 фена от Пазарджик и околията бяха пропътували разстоянието до Сливница за да дерат гърла за момчетата на треньора Николай Митов.

През първата част и двата отбора имаха своите възможности, но попадение падна само във вратата на домакините.

Това се случи в 36-та минута, когато Руслан Иванов пусна пас по конец към Кристиян Михайлов.

Последния влезе остро в пеналта на Героя и с прецизен пас задължи Георги Недялков да вкара за 0:1.

Преди тази ситуация Недялков имаше още едно отлично положение за гол с глава след центриране от левия фланг.

С попадение се размина и Мартин Сечков, който беше много близо до това да засече от малкия пеналт топката в мрежата на домакините.

Сливнинчани разчитаха повече на контраатаки. При две слизания по левия фланг техни футболисти се оказаха на огнева позиция, но Петър Дебърлие и отбраната пред него се справиха.

След паузата Хебър продължи да бъде по-искащият победата отбор.

На два пъти Георги Недялков можеше да огорчи стражът на Героя Мартин Минев, но пропусна. В друг случай пък вратарят на домакините спаси със сетни усилия опасен удар на Якуб Идризов, насочен в долния ляв ъгъл.

В края на срещата водещите в резултата пазарджиклии се дръпнаха инстинктивно в по-задни позиции и на свой ред заиграха на контри.

Домакините хвърлиха всичките си усилия за постигане на така желания от тях изравнителен гол, но бяха добре неутрализирани с изключение на един опасен удар от границата на пеналта, преминал на сантиметри от левия дирек на Петър Дебърлиев.

Хебър: 44. Петър Дебърлиев, 2. Васил Геров, 22. Мартин Сечков, 42. Симеон Иванов, 23. Цветан Павлов, 18. Якуб Идризов, 5. Атанас Велев, 7. Руслан Иванов(90-Мартин Кадьов), 4. Кристиян Михайлов, 11. Даниел Пехливанов(81-Слави Косов), 9. Георги Недялков

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?