64

Руснак нанесе първа загуба на Тервел в кариерата му

Тервел Пулев допусна първо поражение на професионалния ринг, съобщава boec.bg. След 16 поредни победи бронзовият медалист от Игрите в Лондон 2012 отстъпи в много здрав и равностоен сблъсък на бившия световен шампион в лека тежка категория Сергей Ковальов.

Българинът се завърна на професионалната сцена след 15 месеца пауза, като не показа по никакъв начин да е загубил ритъм. Той се би като равен с равен с руската суперзвезда, който бе и най-сериозното име, срещу което се бе изправял до момента. Това се случи в главната битка на галавечерта на "Трилър" в зала "Форум" в Калифорния.

Тервел тръгна агресивно, като опита да респектира бившия шампион с хубави комбинации в тялото и главата. Руснакът от своя страна търсеше контриращи действия, като двамата не си дадоха никаква възможност за разузнаване, хвърляйки се моментално в битката.

Българинът опита да държи съперника си на дистанция, възползвайки се от предимството в ръста, но опитът на Ковальов също си каза думата, като след първите два рунда мачът бе напълно равностоен. В третата част бившият шампион взе известно предимство, като намери пролуки в защитата на Тервел.

Окуражаван от брат си, Тево опита да е по-активен в четвъртия рунд, след като до момента статистиките показваха, че изостава в пласираните и мощните удари. Българинът успя да нанесе известни поражения на Ковальов с десния прав, като тази част бе и най-силната за него.

Руснакът не чака дълго, за да повиши нивото си. В шестия рунд той на няколко пъти пласира десен-ляв, с което респектира Тервел и отново излезе напред в съдийските карти. Това доведе и до реакция от страна на българина. Тево не остана длъжен на съперника си, като съживи тълпата с мощни крошета и ъперкът в седмия рунд.

По-добрата кондиция на Пулев си пролича в осмия рунд. Той започна да притиска бившия шампион, като го разклати с мощно дясно кроше, но не успя да довърши атаката. Двамата продължиха да се преследват и да опитват да налагат надмощие до финалния гонг, като Тервел бе близо да прати Сергей в нокдаун, но се размина.

За съжаление, съдиите не видяха подобен развой на срещата, давайки го с 0:3 в полза на Ковальов. Мачът бе от огромно значение и за двамата. Победата щеше да даде възможност на Тервел да се доближи с още една стъпка до мечтата - да си осигури двубой за световна титла в полутежка категория.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?