64

Рони О'Съливан: Не се е родил човекът, който да ме задмине

Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан отговори на въпроси на Sportal.bg около два месеца преди посещението си в България за демонстративни мачове с Джими Уайт. 

Ракетата е действащ световен шампион и актуален световен номер 1, като предстои да започне същинската част на новия сезон в предстоящите ранкинг турнири. 

Как ще балансира Рони графика си между демонстративните мачове и ранкинг турнирите?

“Играх доста демонстративни мачове след Световното първенство, защото не очаквах да го спечеля. Сега, гледайки назад, не трябваше да изиграя толкова много. От юни насам обаче не съм правил нищо.

Реших да не провеждам повече демонстративни срещи във Великобритания в следващите две-три години. Ще направя две-три европейски турнета, може би четири, но ще бъдат големи. 

Ще посетя Германия, Унгария и България в следващите шест-седем месеца. Според мен ще бъдат много забавни турнета и ги предпочитам пред мачове във Великобритания, защото времето ми е ограничено.

Според мен е хубаво да разпределяш графика си за месеци напред. Все пак, направил съм достатъчно във Великобритания, така че мога в следващите две-три години да се отдам на по-големи турнета в Европа”, каза Рони. 

Има ли още някаква цел за постигане след седмата световна титла?

“Трудно е да се каже, защото съм постигнал повече от всички в историята на снукъра. Така че просто ще опитвам да подобрявам собствените си постижения. Ще се боря срещу себе си, един вид.

В момента просто поставям цели, които другите трябва да се стремят да постигат. Не смятам, че има някого, който може да спечели 21 титли от “Тройната корона”. Вероятно постижението ми за ранкинг титли ще бъде подобрено, защото има много турнири в календара.

Вероятно и рекордът ми за сенчъри брейкове ще бъде подобрен. Не мисля, обаче, че броят на титлите ми в “Мастърс”, Шампионата на Обединеното кралство и Световното първенство ще бъдат надвишени. 

Не смятам, че все още е роден човекът, който да подобри “мейджър” титлите ми. Сигурен съм, че този рекорд ще остане за още поне 50 години”, сподели О’Съливан. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?