Следвайте ни

Разширението на залата на Лаута не помръдва, Общината готви санкции на строителя

viber icon

Месеци наред фирма „Индустриал ремонт строй” ЕООД, избрана от общината да строи сервизни помещения към лекоатлетическата зала на стадион „Локомотив”, не е забила и един пирон на обекта, видя репортерът на „Марица”. Първата копка бе ударена през юли миналата година. По договор фирмата имаше 240 дни, за да завърши  разширението. През март трябваше да режем лентата, но не стана ясно коя година, коментира Атанас Запрянов от лекоатлетическия клуб. Бившият рекордьор на дълъг скок, а сега треньор на Габриела Петрова, припомня, че сагата с ремонта на залата се точи вече 5 години. Тогава от министерството на спорта отпуснаха над 300 000 лева за саниране, ремонт на покрива и смяна на дограмите. Бившият кмет Иван Тотев пък обеща пред Красен Кралев, че ако той осигури въпросната сума, от общината ще заложат още толкова за подмяна на настилката в залата и изграждане на съблекални и фитнес. Министерството на спорта изпълни своя ангажимент, но Тотев, естествено, забрави обещаното. 

В крайна сметка през 2019 г. от общинския бюджет бяха осигурени 128 000 лв. за пристройката. На проведения търг се яви само един кандидат, с когото е сключен договор, обясни зам.-кметът по спорта Георги Титюков. Той твърди, че не познава избрания изпълнител, а дружеството не е играло за други поръчки на общината. Фирмата е малка и вероятно има други обекти с по-големи печалби и затова се бави, предположи Титюков. Той твърди, че редовно се чува с управителя на „Индустриал Ремонт строй” Михаил Москов, който всеки път обещава, че ще изпратят работници и техника на обекта. За 9 месеца обаче там единствено са направени основите, отлети са колоните и са вързани кофражът и арматурата за първата плоча.  Много време тук не се е мяркал жив човек, твърди Атанас Запрянов. Титюков пък заплаши, че на фирмата ще бъдат наложени санкции, ако не форсира работата на обекта. Не е изключено договорът да бъде прекратен, а извършеното до момента да остане за сметка на изпълнителя. 

Забавихме се заради пандемията от коранавирус и сложната обстановка в страната, обясни пред „Марица” собственикът на фирмата Михаил Москов. „Много от работниците ни бяха болни и бе много трудно да ги заменим през зимата. Основната работа по грубия строеж е свършена. Остава ни един вертикал и минаваме към довършителните работи. Веднага след празниците на залата ще има майстори. Поел съм ангажимент към общината до 2 месеца да издадем обекта”, каза още Москов. 

„Локомотив” е един от най-успешните лекоатлетически клубове в България и абсолютен хегемон в Пловдив. Освен звездата Габриела Петрова тук се готвят стотици деца от различни възрастови групи, сред които са много настоящи и бъдещи шампиони. Условията, в които се готвят те, обаче никак не са подходящи за развитието на професионален спорт. Ако съперничките на Габи Петрова от световния елит в тройния скок знаят къде се готви тя, ще си хвърлят медалите в Марица, коментират специалистите в атлетиката.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?