Следвайте ни

Разруха и бурени посрещат атлетите на турнир "Пловдив"

Общината забрави да почисти трибуните, ставаме за смях пред чужденците

Кой е казал, че в Пловдив липсват зелени площи. Напротив. Има и то много. Треви и бурени до метър височина могат да се видят по трибуните стадион Пловдив. Съоръжението, което по-старите пловдивчани наричат Голямата къща винаги е в устата на политиците преди избори.Когато бъдат избрани депутати, съветници и министри обаче се отнасят към обещанията си като след свиреп махмурлук - не искат да си спомнят нищо от предната вечер. 

Точно тук на 19 юни 2004 г. на състезание за Купа „Европа“ Ивет Лалова пробягва 100-те метра за 10,77 сек.и постави нов национален рекорд и най-добър резултат в света за сезона. Но това са само хубави спомени. Утре на стадиона стартира международния турнир „Пловдив“ на който организатор е СКЛА Ботев Пловдив, а на афиша е отбелязано и съдействието на община Пловдив. 


Не знаем какво е съдействала градската управа за този турнир, но поне да беше пратила няколко служители от ОП „Паркове и градини“ да изчистят бурените по седалките, за да могат да видят зрителите дай боже и някой друг рекорд на участниците в надпреварата. Предпазна лента и табела „Опасно! Не преминавай“ е единственото нещо, което е сложено по между седалките. Все пак траповете, където ще скачат атлетите са почистени.

Иван Кирев

Репортер екип „култура и шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?