61

Разминахме се на косъм с трагедия на Световното по плуване

Състезателката по синхронно плуване Анита Алварес бе драматично спасена от дъното на басейна от старши треньора на САЩ, след като загуби съзнание по време на Световното първенство в Будапеща.

Андреа Фуентес се хвърлила да спаси Алварес, която потънала на дъното на басейна и не дишала, след като загубила съзнание в края на съчетанието й по време на финала в соловите изпълнения в сряда. „Всички бяхме изплашени до смърт. Трябваше да скоча, защото спасителите не го сториха“, сподели Фуентес, цитирана от испанския вестник Marca.

Треньорката, която не била в плувно облекло, а по къси панталони и тениска, се гмурнала до дъното на басейна и извела Алварес на повърхността, преди да й бъде оказана помощ. „Бях уплашена, защото видях, че не диша, но сега е много по-добре. Беше много интензивно. Мисля, че поне две минути минаха без тя да диша, защото дробовете й бяха пълни с вода. Но успяхме да я спасим, тя изплю водата, изкашля се и това беше всичко, но бяхме много стресирани и изплашени“, добави Фуентес, четирикратна олимпийска медалистка в синхронното плуване.

Алварес била изведена на носилка до медицинския център на басейна, като нейни съотборници и фенове изглеждали шокирани, като някои не сдържали сълзите си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

23.06.2022 | 11:56

Еб@ти "спасителите"! Домакините трябва да отнесат една хубава солена глоба от FINA!

Отговори
7 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?