61

Ръководството на шахматната федерация хвърли оставка

"В името на шахматното единство и на възможността за получаване на пълноправно членство в международните структури (ФИДЕ и ЕШС) взехме единодушно решение за оптимизиране на управленската структура на „Българска федерация по шахмат 2022“, удовлетворявайки, но не приемайки внушенията, с които се спекулира пред международната шахматна общественост и в публичното пространство у нас, подаваме колективна оставка". Това обяви ръководството на БФШ 2022 в открито писмо до медиите.

По-рано тази седмица стана ясно, че водената от Васил Антонов организация ще проведе Общо събрание на 13 декември в Плевен, на което ще бъде гласувано освобождаването на цялото ръководството и след това избирането на нови ръководители. "Мотивът ни е породен от гореизложените обстоятелства и по-конкретно липсата на адекватна държавна подкрепа. С тази оставка ние категорично настояваме за адекватност, законосъобразност, прозрачност и достойно финансиране на шахмата у нас чрез единствената организация, имаща законно право на такова финансиране – „Българска федерация по шахмат 2022“, допълват от БФШ 2022.

В писмото си от БФШ 2022 също така отправят критики към "Българска спортна федерация по шахмат", която заведе българските шахматистки на Европейското отборно първенство в Будва, където Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева спечелиха историческа титла. От БФШ 2022 също така изразяват недоволство към изявление на спортния министър Димитър Илиев и председателя на Спортната комисия към Народното събрание Небие Кабак. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Шах фен

Шах фен

01.12.2023 | 08:11

Тая крадлива измет трябва да се измете от България! Опрапастиха сума ти деца,окладоха милиони и пак ламтят ..Мерзавци!

Отговори
3 0
rtyrt

rtyrt

30.11.2023 | 23:01

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:~~~----- https://ieej.lv/bioblux

Отговори
0 4
Фарс

Фарс

30.11.2023 | 18:53

Наглеци крадливи!Никаква оставка не хвърлят! Тъй като в света и в Европа тия никой не ги иска,те се преструктурират.На местото на Васил Антонов ще изберат сина му,а на местото на другите крадци- верните партийни другари!Гнусни мръсници!

Отговори
7 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?