64

Радост вкъщи! Щангистите от национала взеха 5 заплати накуп

Щангистът на Марица Дейвид Фишеров и другите наши национали получиха накуп забавените пет заплати. Припомняме, че от 19 май (б.а. точно преди европейското първенство в Тирана) железните ни мъже не бяха получавали възнагражденията си. На форума в албанската столица Дейвид Фишеров прегази конкуренцията в кат. 102 кг. безапелационно с шест успешни опита и титли в двете движения и в двубоя с 392 кг. 

Преводите по личните сметки на щангистите са получени в понеделник по обед. Същото важи за националния треньор Иван Иванов и неговите помощници. Всички от щаба подписаха своите договори. За отбелязване е, че специалистите стояха без възнаграждения от началото на годината.

До кризата с парите се стигна заради липса на финансиране от спортното министерство към федерацията. Причината - непредоставени навреме от централата отчети за предходната година.

В момента националният отбор е на подготовка на високопланинската база в Белмекен. Щангистите се готвят усилено за световното първенство в Богота (Колумбия) през декември.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дано не се повтаря!

Дано не се повтаря!

03.11.2022 | 20:08

Който не е изпадал в подобна ситуация не може да го проумее. Излезнах от пловдивска фирма / фалирала вече/, а имах да получавам 5 - 6 заплати /това бе и повода да напусна/. Как изкарахме със семейството - ние си знаем! И сигурно в случая със спортистите няма виновни, няма наказания. А синдикати, омбудсмани, министри - за какво са? Площадни нищожества!

Отговори
1 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?