64

Радо Василев: Това е годината на реформите в тотото и спорта

Тази година се очертава да бъде годината на реформите както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт. Поставил съм цели пред ръководството на тотализатора и в техен интересен е да ги изпълнят. Основната е да печели добре, защото това е основата за бюджета ни за спорт и култура. Тази година предстоят законодателни изменения в закона за хазарта и промяна в централната компютърна система. Предстои и модернизация в игрите и инвестиции, които да доведат печалбата догодина да е по-голяма. Това е много важно предприятие за държавата. Всява стабилност и прозрачност. Това трябва да се задържи. Необходимо е да се управлява модерно“, заяви министърът на спортао Радостин Василев. Той говри на откриването на празника по повод 65 години от първия тираж на играта "Спорт тото 1".

„Няма сблъсък за президентския пост в БФС. Конгресът ще бъде само за приемане на бюджет. Не мога да взема позиция. Не ме е поканил Борислав Михайлов. Ще бъда на финала в неделя. Нямам предпочитания. Нека да победи по-добрия отбор. Видях, че ЦСКА и Лудогорец са ни уважили тържестквото, очаквам и гости от Левски. Отдавна не съм привърженик“, обяви още той.

„Приключихме с обжалването на Гошо Гинчев и Христо Йовов. Не са в ръководството на Спортния тотализатор. Много е важно да отбележим следното. Ние на ЦСКА пари не даваме. Даваме им възможност сами да си построят стадиона. Към настоящия момент държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони. Стадионът на Левски е на областната управа. Говорил съм с Левски. Като има пари за всички стадиони, ще има и за тях. Тези два казуса не следва да се представят като едно”, каза министърът.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?