Ясен е първият съперник на Григор в Маями

Във втория кръг хасковлията ще срещне победителя от двубоя Мартон Фучович (Унгария) – Максимилиан Мартерер (Германия

МАЯМИ

 

Григор Димитров е поставен под №3 в основната схема на турнира от Мастърс 1000 сериите в Маями.
Българинът ще почива в първия кръг, а във втория ще срещне победителя от двубоя Мартон Фучович (Унгария) – Максимилиан Мартерер (Германия). Първият поставен, който българинът може да срещне е Ришар Гаске (Франция).
Двубой между двамата е възможен в третия кръг. Димитров попадна в една четвъртина с Хуан Мартин дел Потро (Аржентина), като двубой с него, или Новак Джокович (Сърбия), е възможен на четвъртфиналите.
Стъпало по-рано, на осминафиналите, Григор може да премери сили с

Диего Шварцман (Аржентина).
В другата част на схемата е шампионът от миналата година и световен №1 Роджър Федерер (Швейцария).  
Припомняме, че миналата година Димитров отпадна още във втория кръг в турнира, след като претърпя поражение от Гуидо Пея (Аржентина).
Миналата седмица българинът отпадна на старта на турнира в Индиън Уелс, като претърпя загуба от Фернандо Вердаско (Испания). Григор Димитров е в серия от три последователни поражения, които регистрира в Ротердам (финал), Дубай и Индиън Уелс.

Другият участник на страната ни в надпреварата Виктория Томова загуби с 6:4, 7:5 от Яна Цепелова и отпадна още в първи кръг в квалификациите за женския турнир в Маями. Пробивите съпъстваха целия мач, като в първия сет двете осъществиха цели 7 брейка и взеха само 3 гейма при собствен сервис.

Словачката обаче успя да осъществи един пробив в повече, което беше достатъчно за нея, за да се поздрави с победата в първия сет с 6:4. Картината през втората част не се промени особено много. Пробивите отново бяха в изобилие, но този път словачката не успя да дръпне рано в сета и той вървеше гейм за гейм до 5:5.

Тогава Цепелкова успя да направи осмия си брейк в мача и след успешната му защита да затвори частта със 7:5 и продължи напред в турнира. Общо в мача двете осъществиха цели 14 пробива.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?