64

Прокуратурата с инфо за прострелялия се наш топ биатлонист

Военно-окръжна прокуратура - София работи по няколко версии във връзка със самопрострелялия се биатлонист, трикратен участник на Олимпийски игри и бивш национален състезател Красимир Анев. 

"Разследването е в начален етап. Работи се по множество версии. Извършват се действия по разследването, предстои назначаването на съдебни експертизи", обясни пред "Фокус" говорителят на Военно-окръжна прокуратура-София капитан Евгения Деянова. 

По случая е образувано досъдебно производство и е в компетенциите на Военно-окръжна прокуратура - София. Причината - европейският шампион от Раубичи (Беларус) през 2019 г. е военизиран. 

Красимир Анев се е самопрострелял със законно притежаван пистолет в областта на корема на 1 ноември, сряда, около 19 часа до язовир “Дренов дол” край Кюстендил и незабавно е бил откаран с линейка във ВМА в столицата. Състоянието му и към този момент остава тежко, но стабилно.

За момента няма и категорично потвърждение, че става въпрос за опит за самоубийство. В подобни случаи прокуратурата по правило не изключва и версията за "склоняване към самоубийство".

"Мъж се самопростреля край Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил на следващия ден сутринта. Подаденият сигнал е за самопрострелял се мъж в района на язовир "Дренов дол". На място е установен 36-годишен мъж от Самоков, прострелял се е  в областта на корема със законно притежаван пистолет. Закаран е в столична болница за лечение, с опасност за живота е. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата", гласеше първата информация по случая. 

Европейският шампион в биатлона е военизиран и помага за физическата подготовка на военнослужещи. След края на активната си кариера Анев влезе в ролята на инструктор. 

Той е баща на 6-годишно момиченце, а преди инцидента намекна в социалните мрежи за разочарование от предателство и лични проблеми. Анев публикува думи на писателя Павел Вежинов - "Всяко предателство започва с доверие", като лаконично коментира: "Абсолютна истина".

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 20 оценки
3.9/5 от 20 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Gr.D.

Gr.D.

05.11.2023 | 08:06

Личи си, че му липсва точност щом отведнъж не успя да се приключи

Отговори
4 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?