Прогнози за мачове от доказани специалисти или по компютърни модели?

Дойде ли време да правим прогнози за каквото и да било, винаги имаме две опции – да използваме изчислителната сила на компютрите и съответно да послушаме хората с опит в даден платформа. Точно това най-често вълнува и спортните фенове, когато дойде време да направят своята прогноза за предстоящо дерби: кого да послушат? 

В света на спортните залози можем да черпим информация от редица източници. Ще открием достатъчно експерти във всяка една платформа, можем да разгледаме мнението на спортисти, спортни медии и дори сайтове, профилирани изцяло за анализа на най-различни събития. С оглед на всичко изброено, нека разгледаме и по-подробно всички възможности, за да знаем на кого по-често можем да имаме доверие и на кого по-малко. 

Започваме с компютърните анализи и начина, по който те се създават. Нека обърнем внимание на фактите. Обикновено представените данни се взимат на база формата на даден отбор, неговите изяви през последните срещи, наличието на контузени играчи, отношенията в самия тим и още много други. Всеки един фактор се подава на специално разработена за целта програма от хора. Компютърът прави статистически изследвания и ни дава крайния резултат, той не се вълнува от други важни фактори, не се интересува от желанието за победа, а оперира само с това, което може да получи като информация и дава своята прогноза на всичко налично. 

Самата информация е достатъчно детайлна и до някаква степен може да ни ориентира в дадена посока, но както всеки експерт ще сподели – тя е само един образ и никога не трябва да се разглежда като чиста монета и гарантиран шанс за успех. 

Кои са тогава специалистите, които ни предлагат интересни прогнози? Можем да забележим, че все повече букмейкъри наемат спортни журналисти, които през последните 10-20 години следят много подробно света на спорта, познават всеки футболист, неговите силни и слаби моменти, запознати с подробностите около техния живот и до голяма степен искат да предложат по-подробна картина. Например можем да забележим, че спортни залози в сайта на EFBET се разглеждат по-подробно от Жаклин Михайлов – спортен журналист с огромен опит и поглед в тази необятна индустрия. Други оператори също използват мнението на хората, които са най-близо до тази платформа. Не е задължително да се ограничаваме само до едно мнение, в интернет ще открием присъствието на редица други интересни предизвикателства, които до голяма степен са със свободен достъп, по-важното тук е, че винаги трябва да разгледаме и успеваемостта на всеки анализатор. 

Впрочем полето за информация е наистина необятно, но трябва да знаем следното, присъстват достатъчно експерти, чийто рейтинг обаче трябва да се разглежда по-подробно. С оглед на това, че говорим за спорт, където никога нямаме 100% успеваемост, при това за нито една прогноза, без значение дали говорим за компютърна или експертна, трябва да си направим още един извод – спортните прогнози са създадени, за да ни дадат много добър ориентир, но на какво ще заложим ние, зависи от самите нас. 

Именно в тази индустрия обрати могат да се случат по всяко време, а точно затова вниманието ни и доверието към различните източници трябва да бъде максимално високо. Колкото по-сериозен рейтинг има даден анализатор, толкова повече можем да се доверим на думите му, но изборът на финала може да бъде само и единствено наш. Що се отнася до компютрите, нека не забравяме, че те все още са в онази фаза на развитие, в която трябва да опознаят сложната човешка природа. За да ни разберете по-точно, нека дадем пример с автономните автомобили, които трябва да се управляват сами. На този етап, те изпитват затруднение да изберат най-точното решение, в критичен момент. Компютрите могат само да ни дадат някакъв процент за ориентир. С оглед на предоставената информация и от двете платформи, винаги можем да бъдем по-подготвени. Като след това сме готови да направим и собствена преценка на риска. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?