Следвайте ни

Приказки под шипковия храст

viber icon

Хей, хора, разбрахте ли - в българския футбол вече няма да се купуват мачове, няма да се пазаруват съдии, няма да се пробиват отбори и няма да има детектори на лъжата. Всичко ще е цветя и рози.

Горе-долу така ми прозвучаха изказванията на босовете на ЦСКА, Левски, Лудогорец и БФС след срещата при премиера на републиката.
Незнам дали някой вече не се запитал това, което ще напиша, но все пак съм длъжен да попитам: А ДОСЕГА МАЧОВЕ СА СЕ КУПУВАЛИ, РЕФЕРИ - СЪЩО, А И ОТБОРИ СА БИЛИ ПРОБИВАНИ?

Предполагам, понеже няма доказателства - нищо такова не се е случвало. Едно е сигурно, чувал съм подобни изказвания половин дузина пъти.

Интереснен феномен е футболът. Обещаваме си, че повече няма да сме лошите във филма. И досега правим яки римейкове година след година.

Аз лично не вярвам на такива срещи, като днешната. Събраха се шефовете на трите водещи отбори. Нямаше ги останалите, нормално за България. Самата среща е като приятелски мач във футбола. Такова понятие няма - във футбола всеки се стреми към победата. Затова и мачовете се наричат контролни.

Вие вярвате ли, че ЦСКА, Левски и Лудогорец ще спрат да си правят "секано" един на друг? Няма начин, защо във футбола няма приятелство, има интереси.

Като в живота. Помните ли как се целуваха уста в уста Тодор Живков и Леонид Брежнев пред самолета? И после? После СССР ни взимаше продукцията на половин цена, а ние продавахме тяхната гордост - АК 47 също на половин цена на кой ли не от третия (и не само) свят.

Срещите са хубаво нещо, но не вършат работа. Точно преди 20 години тогавашният кмет на Пловдив Спас Гърневски събра шефовете на четирите пловдивски отбора на среща за спасяване на местния футбол. Обещаха се пред медиите (и аз бях там, и аз слушах) много неща. И в крайна сметка? Фактите: Ботев закъса яко А група, Локо изпадна в Б група, Марица изпадна във В група, а Спартак изпадна в А областна.

Ето защо не вярвам на подобни срещи. Няма и да повярвам.

Апропо, някой да мисли, че в българското първенство се дават пари на рефери и под масата на противникови играчи?

Но нека повярваме на тая приказка, пък била тя и под шипковия храст. За последно... до следващата...

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?