Приказка за Локо, купата, върха и "Камъните падат"

Ние, футболните фенове обичаме да ни разказват приказки. Ето ви една далеч от нанотехнологиите, но (май) напълно реална.

Имало едно време един гръцки богаташ, който обичал всичко да му е номер 1 (б.а. то не само богаташите там са така). Той се интересувал от футбол и география. Бил фен на Панатинайкос.

Та въпросният Йоргос много не харесвал факта, че гръцкият първенец - връх Митика бил с 8 метра по-нисък от Мусала. Решил да промени статуквото - наредил на работниците си да ходят на излет в Олимп и да носят със себе си по един камък. Отломките били нареждани едни върху други. И така за две години...Митика пораснал до 2926 метра (с 60 сантиметра повече от Мусала). Аха Йоргос да се зарадва на резултатите, но треснало заметресение и камъните поели като лавина по урвите на върха. Течали последните месеци на Първата световна война.

Не съм бил там, но казват камъните подпукали и футболистите на Панатинайкос, които били на лагер в хижа в подножието на Олимп. Едно паве ударило по задните части играча Михалис Папазоглу. Той разгледал после камъка и открил залепнала на него детелина. Така Панатинайкос се сдобили и с прякора си "детелините". Ако сте забелязали и на емблемата им детелината не е четирилистна, а такава, каквато ударила Михалис (с три листа). Пак повтарям, не съм бил там, не съм видял, но май тогава по нашите георграфски ширини се родил и народният хит "Камъните падат".

Ние, футболните фенове обичаме да ни разказват приказки. Ето ви една близо до нанотехнологиите, но и тя (май) напълно реална.

Треньорът на Локомотив Бруно Акрапович искал да интергрира интернационалния си отбор в българските традиции и открил начин. Верен на приципа "око да види, ръка да пипне", футболният ерудит решил на практика да провери истинността на шопските поговорки (б.а. не защото босът Христо Крушарски е от Шоплука).

На дневен ред излязла поговорката: "От Витоша по-високо нема, от Искъро по-длибоко нема". След като преджапали Искъро, черно-белите футболисти изкачили за пореден път връх Вихрен. Играчите на Локомотив не покорили Черни връх, тъй като той е слабо предизвикателство - повече от половина път може да се мине с лифт.

За да няма невярващи - в раницата била и купата на България, която била щракната самотна на Вихрен. Не, че нещо, но късмет е, че черно-белите играчи не са хокеисти. За сведения купа Стенли тежи 23 килограма.

Не съм бил там, но казват, че планът на Акрапович и Крушарски бил с купи да се вдигне нивото на връх Вихрен до това на Мусала. На дневен ред се оказва трофеят на Лига Европа, след това шампионската титла на България. Абе, да му мислят грандовете по света и у нас.

Като в приказките, в Локо Пловдив ядоха и се веселиха три дни и три нощи след спечелване на купата.

Сега три дни и три нощи сън не ги лови, за да измислят плана, с който ще прескочат Спартак Търнава. Там планини за катерене с купа няма (градът по население е колкото ЖК Тракия и е на 146 метра над морското равмнище, с 18 по-ниско от Пловдив).

Ние, футболните фенове обичаме да ни разказват приказки. Надяваме се да сме герои на поредната с щастлив край. Абе, да му мислят в Търнава.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Дребна душа

Дребна душа

24.06.2019 | 00:39

Мюлианчо пак си се изкривил от злоба!!! То бива жълта злоба и завист ама чак пък толкова! Как пък не ти се откъсна от сърцето една хубава дума за Локото да кажеш? Такива псевдо журналисти тип комплексари с лопата да ги ринеш в днешни дни!!! Статията е върха на простотията и не знам как ги търпят такива дребни души в вестник Марица???

Отговори
3 1
Информация

Информация

21.06.2019 | 10:10

Авторът е фен на "Марица"Пловдив.

Отговори
1 1
Анелия Георгиева

Анелия Георгиева

21.06.2019 | 06:47

Много безинтересно ” Не съм бил там, но казват” се повтаря ли повтаря! Явно е, че на много места не си бил и много неща не си видял..

Отговори
1 4
ЛОШО КУЧЕ

ЛОШО КУЧЕ

20.06.2019 | 21:08

Колкото повече плачат жълтурите , по-хубаво ми става.

Отговори
9 3
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

20.06.2019 | 21:07

Жълтите се гърчат от болка и завист! ГУСТО МАЙНА, ФИЛИБЕТО! ПЛОВДИВ Е ЧЕРНО-БЯЛ! 

Отговори
7 4
Локо Пд

Локо Пд

20.06.2019 | 18:35

Ахх,колко жалко е да си жълтур !!! По-тъпа статия не можа ли да измислиш .. ??хахах

Отговори
12 7
Обеля 7

Обеля 7

20.06.2019 | 16:35

Авторе, ти дебил ли си?

Отговори
12 10

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?