64

Преборване няма да има, Тайбе отива на Европейското

Очакваното с огромен интерес

Преборване между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова за място в състава на България за Европейското в Будапеа няма да има, обяви самата Дудова пред bTV.

"Благодаря на федерацията по борба, че се сетиха за мен в събота следобяд, за да ме уведомят, че в неделя ще бъде поредното преборване за европейското първенство в Будапеща. Ден преди пътуването за състезанието. Благодаря, че ме "направиха на маймуна" с поредния цирк... след всичките ми постижения за България и БФБ. Една седмица чудене, за да ме изкарат виновна накрая!", коментира пред bTV разочарованата Дудова.

До насрочване на двубоя се стигна след решение на Управителния съвет на федерацията, взето заради скандала със селектирането на Дудова при до 59-килограмовите за еврошампионата - неолимпийска категория, в която тя стана световна и европейска шампионка през миналата година. Вместо Дудова в кат. до 62 кг в състава попадна титулярката Тайбе Юсеин.

Изборът е направен с решение на националния селекционер Петър Касабов и с одобрението на президента на федерацията по борба Христо Маринов.

Първоначално имаше преборване между двете националки, насрочено за 8 март. Последва преместване за 18-и.

Според сайта на федерацията, то е осуетено, защото Юсеин била по-тежка от 62 кг, а толеранс не се допуска. Треньорът Касабов обаче е категоричен, че схватката се е провалила по вина на Дудова.

Казусът стигна до министъра на спорта Радостин Василев, който се ангажира с изясняването на случая. Засега обаче нищо не беше изяснено и Биляна Дудова няма да може да се бори за пета европейска титла с трикото на България.
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
дрън дрън

дрън дрън

27.03.2022 | 17:35

Женска борба...досадна работа... Само с тъ;пи спортове се занимават -сумо,женска борба,тайкуондо,хокей на трева....Къде са ни леката атлетика,баскетбола,бокса?

Отговори
1 1
007

007

27.03.2022 | 10:15

Хубава работа , ама българска ..... Две много талантливи състезателки , какво пречи да участват и двете в съседни категории , а треньорите вместо да си ги мерят на кого му е по по най, да работят заедно за отбора ......

Отговори
8 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?