Следвайте ни

Повече пари за олимпийците в Токио

viber icon

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри, че ще има промяна във финансирането на спортните ни федерации. В ефира на БНТ той разкри, че ще има по-солидно финансиране за всеки с квота за Игрите в Токио.

"Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране догодина. Разбира се, има и спортове, които са ни разочаровали през годината. В момента се движим добре - имаме 11 спечелени олимпийски квоти", посочи Кралев, а после бе помолен да коментира ситуацията при щангистите.

 
"Имаше някои неща, отправени към министерството на младежта и спорта - много слухове и различни приказки. Истината е, че преди година приехме закон и всички клубове трябва да се пререгистрират. Това се прави, за да се отсеят т. нар. клубове фантоми."

"През последната година Българската федерация по вдигане на тежести е една от най-успешните. Направили сме много сериозни отчети, следим всички федерации и спортисти", допълни министърът и говори за секирите срещу българския бокс през годината, както и художествената гимнастика.

"В бокса имахме много ощетявания тази година заради корупция и огромни машинации. В художествената гимнастика също имаше ощетяване, макар и не толкова брутално, колкото в бокса. Това са спортове с обективно оценяване на победителя. Важно е да имаме българи в ръководните органи, защото така ще се гарантира по-честно и обективно съдийство в спортове като бокс, борба, художествена гимнастика и др.", заяви Кралев.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?