Следвайте ни

Полски грандове наддават за нападател на Ботев

Низвергнатия в Ботев и Берое нападател Алекс Колев прави истински фурор в Полша. Местните грандове Лех (Познан) и Ягелония са отправили конкретни оферти към Сандеция (Нови Сонч) за Колев. Юношата на Левски направи много силна година в Полша, а през есента в Екстракласа има 6 гола и 1 асистенция. Заедно с него в Нови Сонч играе и бившият защитник на Локомоитв Пламен Крачунов.

Лех (Познан) е пожелал да вземе под наем Колев до края на сезона, с опция за закупуване. От Сандеция обаче са отхвърлили предложението и са обявили на своите колеги, че нападателят може да бъде купен за 250 000 евро.

Първата оферта на Ягелония също е била отвърлена, а в Полша очакват клуба да увеличи сумата и да опита да привлече Колев.

В същото време феновете измислиха нов прякор на бившия национал. Доскоро привържениците на Сандеция го наричаха Александър Велики, а вече го пишат като българския Робин ван Перси.

Трансферният прозорец в Полша затваря на 24 февруари и е много вероятно Колев да смени клубната си принадлежност.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?