83

Почина известна пловдивска шампионка по плуване

Без време, само на 47 години, ни напусна многократната шампионка и национална състезателка по плуване Милена Николов, съобщи bgswim.com.

Възпитаничката на пловдивската школа, на Локомотив и Анка Дамянидис води дълга битка с коварна болест. До последно показваше висок дух и характер. Николова почина в Испания – Талавера де ла рейна, където живееше и работеше от години като треньор по плуване. Там е нейното семейство. Майка е на две момичета.

Родена на 16 юли 1975 година, Николова е от изявените фигури на пловдивското женско плуване, дало гръбнака на националния отбор с набори между 1975 и 1977 г., а сред съотборничките й са Ирина Дамянидис, Илиана Кръстева, Стойка Фурлинска и др. Беше специалистка в кроула, плуваше от 100 до 800 м св. стил, но силата й беше в средните и дългите дистанции.

Милена беше национален състезател, участник на балкански и европейски първенства за девойки, на турнир „Дружба“, на континентален железничарски шампионат. Многократна държавна шампионка във всички възрасти.

Завърши националната спортна академия „Васил Левски“. Научи стотици деца да плуват и да заобичат синия спорт. Обичаше до последно плуването. Участваше редовно на ветерански състезания преди да се разболее.

Опелото на Милена Николова е било днес, 26 май (петък) – в Испания. Поискала е прахът й да разпръснат в морето, там където душата и се чувства най добре и свободна.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 6 оценки
3.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Изидор

Изидор

26.05.2023 | 16:47

Твърде, твърде много хора на средна възраст започнаха да си отиват без време. И това се случва в последната година. Дори в случаите на рак , този рак започна да изглежда като епидемия. Ще го кажа направо : ваксинираните и особено тези с бустерни дози за Ковид задължително да си направят микроскопско изследване на кръвта. И ако червените кръвни клетки изглеждат зле , смачкани и слепени една за друга, то трябва възможно най-скоро да се започне процес на пречистване на кръвта. Определени антиоксиданти и вит.Д във високи дози спомагат да се подобри качеството на кръвта. Във Фейсбук ще намерите много информация по този въпрос.

Отговори
4 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

26.05.2023 | 16:36

Бог да я прости Мир на Душата и Животът ни е Миг от Вечноста

Отговори
12 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

26.05.2023 | 16:34

П ок л о н

Отговори
8 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?