По какво си прилича виртуалният футбол с истинските мачове

Любовта към футбола е известна открай време и можем да бъдем сигурни, че под каквато и форма да идва, феновете ще го гледат. Един особен пример беше миналата година, когато повече фенове насочиха вниманието си към Беларус, където първенството продължи. Оказа се, че в този период мнозина станаха особено изобретателни и успяха да намерят възможност не само да се насладят на добрата стара игра, но и да инвестират свободното си време в гледане на европейски турнири. Как беше възможно? Докато първенствата бяха в почивка, виртуалният футбол продължаваше своите дежурни срещи и графикът не се променяше. 

Това очевидно е разлика и демонстрира независимост, но нека разберем какви са приликите. Започваме с факта, че и в двата случая говорим за футбол, при виртуалния футбол няма да имаме други играчи, а всичко ще е компютърна симулация. Друга важна прилика е, че самите дизайнери се опитват да копират точното поведение на футболистите, да уловят малките детайли. Благодарение на все по-добрата графика, скоро ще е по-трудно да разберем дали гледаме реална среща или виртуален футбол. Ще ни бъде подсказано, когато разберем, че виртуалният футбол има времетраене от едва 3-4 минути, всичко останало е абсолютно същото. 

Защо времето е такова? Логично е, че основната идея на виртуалния футбол е да предлага на феновете бързи срещи и резултати, представете си, че трябва да изгледате футболна среща, която не ви допада, техническо не е все още възможно да избираме срещите, които да се проведат специално за вас, за да има динамика в самия спорт и да може да изгледаме около един футболен кръг в рамките на 90 минути, виждаме само най-важните моменти и разигравания - в това число влизат и головете. В настоящия момент можем да открием една от най-добрите възможни симулации в платформата на Палмс Бет, а в тяхното ревю тук - https://betenemy.com/palms-bet/ ще се запознаем и с всички функционалности, които операторът предлага. Не трябва да забравяме, че след като имаме една независима футболна лига, спортните прогнози са добре дошли. 

Положителната страна е, че все повече отбори дават лицензите си за подобни забавления, така реализмът е по-добър, а що се отнася до изпълненията на играчите, откриваме доста прилики във всяка една от футболните лиги. Във Висшата лига на острова сме забелязали, че често в последните минути може да падне и попадението, испанският футбол продължава да е толкова динамичен, докато италианската Серия А е подчертано силова. 

Често бихме искали да заявим, че професионализма на съдията е още една впечатляваща прилика между реалния спорт и виртуалния, но за жалост, на този етап, въпреки въвеждането на VAR системите, забелязваме, че именно във виртуалния спорт няма никакви грешки. Системата там е безмилостна и както можем да се досетим, виртуалните атлети трябва да бъдат абсолютни професионалисти, засадите не се изпускат, фаловете също са налични, а ако има дузпа, тя ще бъде изпълнена задължително, да не забравяме, че дигиталната версия на Пиер Луиджи Колина дава авантажи, особено ако срещата е в разгара си. 

С други думи, приликите са повече от очевидни за виртуалния футбол, той до някаква степен може да се смята особено близък до истинския, но с тази разлика, че играчите не се изморяват и ще продължават своята игра всеки ден от седмицата, играят дори и по празниците. Най-вече не трябва да забравяме, че като независима платформа, винаги можем да потърсим малко адреналин от нея, никой не знае дали там няма да се случва втория ренесанс за Фулъм например.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?