Плувецът Йосиф Миладинов е №1 на Спортното за 2020

Олимпийски надежди, призьори от международни състезания и национални шампиони влизат в престижната класация на учебното заведение


Йосиф Миладинов, който тази година счупи 5 национални рекорда в плуването само за два дни на държавното първенство за юноши старша възраст във Варна през август, бе определен за втора поредна година за атлет №1 на Спортно училище "Васил Левски". Асът на пловдивския "Младост'91" вече има квота за 100 м. бътерфлай на предстоящата Олимпиада в Токио и ще бъде най-младият представител на България там, както и една от най-големите ни надежди за медали.

Втори в престижната класация на Спортното училище е състезателят по вдигане на тежести Николай Стоичков,  Той остана на косъм от бронза и се класира четвърти в кат. 96 г. при кадетите до 17 г. на първата в историята онлайн Световна купа по щанги "Перу 2020" през ноември.

Третото място делят Златина Друмева и Мила Пашкулева от националния отбор по волейбол за девойки до 19 г. , който записа второто си най-добро класиране в историята - 6-то място на европейското първенство, провело се Хърватия и Босна и Херцеговина през август.

Копиехвъргачката Венелина Петкова е четвърта. Тази година тя стана републиканска шампионка за девойки до 20 години, като за трета поредна година взима злато на държано първенство - предишните две във възрастовите групи до 16 и до 18 г. Треньорката й Тодорка Тодорова, която от две десетилетия готви шампиони в Спортното в Пловдив, я определя като изпълнителна, веотдайна и жизнерадостна. 

Пети е гребецът Христо Керачен. Републиканската шампионка по кану каяк Радостина Ангелова е шеста. Седмо място делят състезателите в същия спорт Ивета Кунчева и Иван Мегленчев. На осмо и девето място са плувците Преслава Зокова и Илян Вардинов. Преслава е има два златни медала на 50 и 100 м. бруст, а Илиян - е шаммпион на 200 м. гръб и 400 м. съчетано плуване от държавното първенство за юноши и девойки младша възраст в Благоевград през юли. Класацията завършва Александър Делчев, републикански шампион в кат. до 30 кг. от държавния шампионат за деца по борба свободен стил в Сливен през февруари.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?