Следвайте ни

Пловдивски наследник на Кобрата дебютира с нокаут на профи ринга

viber icon

Най-голямата надежда на българския бокс направи впечатляващ дебют при професионалистите. 19-годишният талант Пенчо Цветков само за един рунд отказа с три нокдауна далеч по-опитния Самуел Заде на боксова гала в германския град Вупертал. Случайно или не, Цветков изгря на профи ринга в деня, когато Кубрат Пулев преби Райдъл Букър и се завърна триумфално след осеммесечно отсъствие.

Роденият на 6 юли 2000 г. в Панагюрище Пенчо Цветков е състезател от клуба на Митьо Митев (Мутата) БК "Юнайтед". Двуметровият гигант бе без конкуренция у нас в юношеските първенства при аматьорите в тежката категория. С помощта на пловдивският промоутър Ивайло Гоцев, който в момента движи делата на Кобрата и организира мача с Хюи Фюри преди седмица, Пенчо ще се опита да пробие на профиринга отвъд океана. "Ивайло Гоцев много иска да извадим тежък професионален боксьор от Пловдив, казва Мутата. Пенчо има нужните качества, много отдавна не сме работили с такъв състезател. Висок е 2 метра, тежи 96 кг, но трябва да качи още десетина. Притежава сериозна сила и потенциал, както и вроден интелект, а боксът не е само бой. Той е преди всичко разум и мисъл", коментира Митьо Митев.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?