Пловдив уважи аеробиката ни за медалите от Баку

Българският национален отбор по аеробика (съставен изключително от състезателби на Аеробика-АМД) бе уважен от управата на Пловдив след  спечелените три медал (сребънер и два бронзови) от европейското пъревнство в Баку. Медалите са първи за  България в последните 15 години. "Досега медалите от големите шампионати ни убягваха, но ето че и те дойдоха, благодарение и на подкрепата на Община Пловдив, не скри задоволството си Димитрина Къндева - президент на Българския съюз по аеробика и бивш председател на Аеробика-АМД. На нашите предстои подготовка и участие на Европейските игри в Минск, които на практика представляват олимпийски игри за Европа.

Това са първи медали от голям шампионат от 15 години, когато имахме европейска титла в категория "Тройки" в Сарагоса. Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки, Антонио Папазов и Тихомир Баротев спечелиха сребърно отличие категория "Групи".

Дарина Пашова се окичи в бронз в индивидуалната надпревара при жените, както и Антонио Папазов при мъжете. Единствен Тихомир Баротев не е представител на пловдивския клуб Аеробика-АМД.

В Баку нашите записаха още куп престижни класирания. Ана-Мария и Антонио станаха 4-ти на смесени двойки, Ана-Мария е шеста при жените, а Тихомир Баротев - седми при мъжете. Имаме медали от Световни купи - златни в смесени двойки и групи, първо място в световната ранглиста в категория "Групи", Ана-Мария, Антонио, Дарина и Ивелина притежават много титли и отличия от световни и европейски първенства при юношите и девойките.

Заместник-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков прие в общината националките по аеробика Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова и председателят на Съюза по аеробика Димитрина Къндева, подари им по една книга за спортните върхове на Пловдив и им пожела успех на Еворпейските игри в Минск..

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?