Следвайте ни

Пловдив ще е домакин на Световно по таекуондо

Пловдив ще е домакин на Световното първенство по таекуон-до ITF през следваща година, съобщи на федерацията Костадин Димитров. Той бе в Корея за участие в честванията, посветени на 100-годишнината от рождението на създателя на този спорт генерал Чой Хонг Хи. 
„Президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF Ри Йон Сон отново оцени високо организацията и условията на проведения през 2015-та година в Колодрума шампионат на планетата. При срещата ни той приветства решението Пловдив за втори път да домакинства световно първенство“, заяви Костадин Димитров. Той допълни, че се очаква състезанието да се проведе в края на август 2019-та година и ще е предназначено за всички възрастови групи –юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.
Българската делегация бе представена от президента на родната федерация по таекуон-до Марио Богданов, заместникът му Димитров, генералния секретар Вергилий Ситнилски и треньора на националния ни отбор гранд-майстор Ким Унг Чоу. Заедно с представители от над 40 страни те участваха в конференция, посветена на създаването и развитието на този спорт, на големи демонстрации на бойното изкуство и други събития. Членовете на делегацията имаха и среща с временно управляващия посолството на България в Пхенян Ивайло Йорданов.
Костадин Димитров съобщи още, че този уикенд Пловдив ще бъде домакин на престижното състезание „България оупън“, което ще се проведе в залата на Пловдивския университет.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?