Следвайте ни

Пловдив проведе състезание по аеробика в напук на Covid-19

viber icon

Eдинственото състезание в света по спортна аеробика, включено в календара на Международната федерация по гимнастика за 2020 година, което успя да се проведе е PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN.
С церемониите по награждаване вчера приключи 11 тото издание на международния турнир по спортна аеробика.

Поради сложната епидемиологична обстановка в целия свят тази година в него взеха участие по-малък брой участници и държави в сравнение предходните.

Отлично се представиха всички състезатели на клуба, които бяха доминиращи във възрастови групи мъже и жени, юноши и девойки старша и младша възраст.

Прекрасно се представиха и младите ни надежди при деца старша възраст, които макар и да не успяха да завоюват медали се представиха достойно.

Трофеят проф. Мария Минева връчван за съчетанието с най-висока оценка, тази година отново отиде при Антонио Папазов, който с индивидуалното си изпълнение получи оценка 21:600. Той също така безапелационно зае първото място в индивидуалната надпревара при мъжете. Негов подгласник стана Георгиус Агунг Исуарабава от Индонезия.


След състезанието целият отбор на Индонезия остава в Пловдив за кратък съвместен лагер, в който ще се опитаме да предадем опита

Златният медал при жените завоюва Дарина Пашова, следвана от състезателката на Словакия Анита Ламосова. Малка грешка не позволи на Ана-Мария Стоилова да изиграе перфектно своето съчетание и тя зае третото място при жените.

При девойките старша възраст първото място очаквано зае Борислава Иванова, следвана от Радина Лулчева. бронзовият медал остана за Сабина Журанкова от Чехия.

Огромно впечатление направи съчетанието на смесената ни двойка във ВГ 15-17 години Христо Манолов и Борислава Иванова, които макар и без конкуренция и в двата дни направиха впечатляващо представяне и заявка за тяхното успешно бъдеще като смесена двойка.

Тройката ни във възрастова група 15-17 години в състав Радина Лулчева, Никол Черпокова и Алекс Ангелова изиграха без грешки съчетанието си и се класираха на първо място след квалификациите, но тежка контузия на Алекс Ангелова получена по време на самото изиграване не позволи те да играят и на финалите.

При 12-14 годишните състезателката ни Моника Джамбова се представи отлично и зае второ място в индивидуалната надпревара, а Алкесъндър Мишинков безапелационно се окичи със златото при юноши младша възраст. Той и партньорката му в смесената двойка Християна Златанова златен медал.

Първа стана и тройката ни в състав Моника Джамбова, Християна Златанова и Ивайла Стамова. Те трите заедно с Алкесндър Мишинков и Ана Мария Куманова грабнаха златото и в категория "Групи".

Втората тройка на клуба в състав Ана Мария Куманова, Габриела Андонва и Николета Кацарова не успяха да влезнат на финал поради правилото на международната федерация за влизане във финал само на две съчетания от нация от категория и възрастова група.

Във възрастова група 9-11 години изключително добро представяне на Теодора Рибарова и Мрина Тандова, които заеха съответно 5 и 7 място в индивидуалната надпревара.

Дилея Делчева, Мария Черпокова и Ива Агова се класира на 5 място при тройките, а малко не достигна на Теодора Рибарова, Марина Тандова, Мария Черпокова, Ана Пашова и Дилея Делчева да се окичат с бронзов медал в категория „Групи“.

Спортният клуб изказва своите благодарности на Община Пловдив без подкрепата, без която това състезание нямаше да бъде възможно, както и на всички спонсори, спомоществователи и доброволци, които се включиха в организацията и провеждането му.

С този турнир състезателният сезон на СК „Аеробика – АМДД“ за 2020 година приключи.

След кратка почивка неговите треньори и състезатели започват подготовката си за следващият състезателен сезон, който започва през месец март 2021 година с участие в Световна купа в Португалия.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?