46

Пловдив отново ще е домакин на международния турнир PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN

От 06 до 09 октомври 2021 г. град Пловдив за пореден път ще е домакин на традиционният вече международен турнир за деца, юноши и девойки, мъже и жени PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN.
Състезанието се организира от СК ”Аеробика – АМД” гр. Пловдив, с подкрепата на Община Пловдив и Съюз по аеробика България с председател Димитрина Къндева.

Тазгодишното издание е тринадесето и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (FIG). То ще се проведе в Шеста Палата на Международен Панаир Пловдив. Заявка за
участие в него са подали над 500 участници от 21 държави, а именно: Австрия, Австралия, Азербайджан, Великобритания, Виетнам, Гърция, Италия, Литва, Молдова, Перу, Словакия, Тайланд, Турция, Финландия, Унгария, Украйна, Чехия, Швейцария, Швеция и България.

Очакваме на състезателният подиум да видим част от елита на световната спортна аеробика, в лицето на редица състезатели завоювали медали от последното световно първенство, провело се
през месец юни в Португалия както при мъжете и жените, така и при юношите и девойките.
Състезанието ще е последна изява за световноизвестните дългогодишни състезатели на националният ни отбор Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова и Тихомир Баротев - носители на десетки медали от Световни ,Европейски първенства и купи и оставили ярка следа в развитието на този спорт у нас и в целият свят. Делегат на състезанието ще бъде Кристина Казентини (Италия) – Вицепрезидент на Техническата комисия по спортна аеробика към Световната федерация по гимнастика (UEG).

Поради големият брой участници квлификациите ще започнат още на 7 октомври петък, официалното откриване на състезанието ще бъде на 8 октомври – събота от 15:00 ч. Най добрите 8 съчетания във всяка възрастова група и категория от двата квалификационни дни ще се борят за
разпределението на медалите на Финалите, които ще се проведат в неделя 09 октомври. 

В състезанието участие ще вземе целият ни национален отбор завоювал 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала на последното Световно първенство.
Пълна програма и информация за международният турнир може
да се намери на сайта www.plovdivcup.com
Вход – свободен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?