64

Пловдив домакинства на Световна купа по савате

Пловдив ще е домакин на Световна купа по савате за всички възрастови групи в стиловете асо, комбат и канне организира в края на месец април.

Засега заявки са подали 120 бойци от 15 страни. Специален гост ще бъде председателката на Международната федерация по савате Жули Габриел, а шефът на съдийската комисия към Международната федерация ще бъде главен съдия на състезанието. Състезанията ще се проведат в зала "Олимпиада", като галавечерта е на 30 април с 8 срещи от различните формати.

За първи път в света ще се проведе световна купа савате комбат за момичета 18-21 години. Международната федерация прие предложението на България да се организира такова състезание по подобие на младежите. Досега жените имаха състезания само за над 20 години във версията комбат.

Официалното откриване и представяне на отборите е на 30 април. Гала вечерта с 8 срещи от различните формати се очаква да събере доста публика. Ще има и презентации на други стилове от савате. В същата вечер за първи път в България ще се проведат 2 срещи за титли "Сават Про" от Промоушън. Тук правилникът е малко по-либерален правилник, като могат да участват представители с опит от други бойни спортове.

Посланикът на Франция г-жа Флоранс Робен е почетен председател на БФСавате, а Община Пловдив е съорганизатор на проявата.

БФСавате организира и семинара преди състезанията - на 23-24 в София и на 27-29 Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?