Следвайте ни

Пловдив - домакин за първи път на Европейско по колоездене

Изворна вода „Бачково“ отново подаде ръка и се погрижи за хидратацията на състезателите.

viber icon

Европейското първенство на писта предвижда раздаването на 22 комплекта медали в 11 дисциплини при мъжете и жените, които са: спринт, отборен спринт, отборно преследване, кейрин, омниум, мадисън, 1 километър на място, индивидуално преследване, състезание по точки, скрач и елиминация. Единствената лицензирана организация в тази сфера у нас е „Българска федерация колоездене“, затова и поканата е отправена до нея.

В исторически план това ще бъде най-голямото международно колоездачно събитие в България, надминавайки по мащаби и значение европейското първенство на шосе през 2007-ма в София, когато се провеждат стартове само в дисциплини за младежи, юноши и девойки. Предоставянето на това домакинство е също така несъмнен жест на доверие към новосформираната Българска Федерация по Колоездене, която съвсем наскоро стана и пълноправен член на Световния колоездачен съюз.

Надигащата се нова вълна на COVID-19 за съжаление се отрази негативно върху стартовия списък. Силните отбори на Холандия, Франция и Германия предпочетоха да пропуснат шампионата, а голямата звезда на Италия– Филипо Гана, отпадна след положителен тест на 6 ноември. Въпреки това, плеяда от европейски, световни и олимпийски шампиони ще премерят сили на Колодрума в една от малкото възможности за изява преди Игрите в Токио.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

При мъжете Русия ще търси успех в бързината, Швейцария е големия фаворит в отборното преследване, испанците Алберт Торес и Себастиан Мора Ведри изпъкват в дисциплината Медисън, а британецът Матю Уолс се е прицелил в златото на Омниум.

При жените конкуренцията ще бъде още по-сериозна. 4-кратната олимпийска шампионка Лаура Кени води силния отбор на Великобритания. Господарките на спринта– Дария Шмелева и Анастасия Войнова (Рус) също ще гастролират в Пловдив, а макар и без Летиция Патерностер, Италия ще търси медали във всяка дисциплина.  Министърът на спорта Красен Кралев, заедно със заместник-кмета „Спорт и младежки дейности” Георги Титюков, вицепрезидента на Европейската федерация по колоездене Александър Гусятников и президента на БФ „Колоездене” Драгомир Кузов, откриха Европейското първенство, което се провежда в Колодрума до 15 ноември.

За „Нова Трейд“ е особено важно развитието на детския, масовия и професионалния спорт. Ние вярваме в силата на всеки жест, на всяка подадена ръка, на ежедневната подкрепа, за развитието и успехите на нашите спортисти. Отчитайки важността на правилната хидратация за спорта и  развитие на професионалните и  подрастващите спортисти и по време на този турнир оказахме подкрепа при провеждането му, осигурявайки изворна вода „Бачково“ за всички състезатели.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?