Пловдив домакин на Купа Дейвис догодина

ПЛОВДИВ

България ще е домакин на срещите от Група III от зона „Европа” на Световно отборно първенство по тенис Купа „Дейвис” догодина.

 Мачовете ще се проведат през първата седмица на месец април 2018 година на кортовете на ТК „Локомотив“ в Пловдив. От следващата година отборите ще бъдат разделени в две групи и България ще е домакин общо на осем отбора. Тази година България прие турнира в "Санта Марина", Созопол.

"Домакинството на това събитие е ново признание за БФТ като организатор на подобни престижни световни прояви“, заяви д-р Георги Крумов, зам.-председател на УС на БФТенис и председател на ТК "Локомотив" Пловдив.

„Пловдив на два пъти е бил домакин на мачове от Купа "Дейвис" и на два пъти от "Фед къп" и обикновено нашите представители са завършвали с успех. Надяваме се да спазим традицията и нашите тенисисти да успеят да се изкачат в по-горната група. Предизвикателство за нас е, че състезанието ще се проведе през първата седмица на април и червената настилка, която смятаме, че е най-добра за нашите състезатели, трябва да бъде добре подготвена. Надяваме се и на сериозна подкрепа, каквато пловдивчани винаги са оказвали за Купа "Дейвис". Клубът ни е подготвен много добре и се надяваме и този път да излезем с чест от домакинството. Община Пловдив винаги ни е подкрепяла при подобни събития и се надяваме отново да е така, за да създадем перфектни условия за нашите гости", добави д-р Крумов./Марица

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?