Следвайте ни

PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN за осми път в Панаира

Пловдив ще е домакин за осми път на традиционния международен турнир по спортна аеробика PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN. По традиция състезанието е едно от малкото в света, включени в годишния календар на международната федерация по гимнастика.

Надпреварата (от 19 до 22 октомври) се организира от СК”Аеробика – АМД” с подкрепата на Община Пловдив и Българския съюз по аеробика.


Състезанието ще се проведе в Палата 6 на Международен пловдивски панаир. Тази година Пловдив ще има удоволствието да посрещне рекорден брой участници - 416 от 15 държави: Алжир, Азербайджан, Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Испания, Молдова, Нова Зеландия, Русия, Турция, Унгария, Финландия, Швейцария, България


Много от държавите са традиционни участници в турнира, но има и такива като Гърция, Египет, Испания, Унгария и Финландия, които са първи път регистрират своето присъствие в гр.Пловдив.

В състезанието участие ще вземе и пълния състав на националния отбор на България по спортна аеробика за мъже и жени, които само преди по-малко от месец се завърнаха от успешното си участие в Европейско първенство в гр. Анкона Италия. Публиката ще може да види изпълненията на Ана-Мария Стоилова, Антонио Папaзов, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки и Тихомир Баротев – всичките световни медалисти във състезателния си период при юноши и девойки и носители на Световната купа за тази година в категория „Групи“ при мъже и жени.

Световно известни имена в спортната аеробика като Иван Парехо и Сара Морено (Испания), Дора Хейги (Унгария), които са многократни световни и европейски шампиони ще бъдат също участници в турнира но не като състезатели, а като съдии и треньори след вълнуващо прекратяване на дългогодишната си състезателна кариера на изминалото през месец септември Европейско първенство.

На състезанието ще присъства и Моника Виетхоф – Член на Техническата комисия по спортна аеробика към Европейската федерация по гимнастика (UEG).

Програма:
18-19 октомври Пристигане на делегациите.Тренировки
20 октомври 17:15 - 17:45 Официално откриване
20 октомври 17:45 – 20:30 Квалификации
21 октомври 09:30 – 20:45 Квалификации
22 октомври 10:00 – 16:00 Финали

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?