64

Пламена Миткова завърши 17-а на дълъг скок в Истанбул

Пламена Миткова завърши 17-а в класирането в квалификацията на дълъг скок от Европейското по лека атлетика за жени в Истанбул.

Пловдивчанката постигна 2.24 метра в първи опит и 1 сантиметър повече във втория. В третия направи фаул. Първа е Ивана Вулета (Сърбия) с 6.98 метра, което е най-добър резултат в Европа за сезона. Финалисистките затваря румънката Алина Ротару-Котман с 6.52 метра.

Миткова сподели своите впечатления от дебюта си сред жените:

„Състезанието беше много хубаво. Първите ми два опита бяха добри, но не можах да достигна планирания метраж. В третия опит мислех, че ще успея, но не се получи. Нещо се секнах, дори не разбрах, какво се обърка и съм малко разочарована. Имаше голяма емоция в това състезание. Гледах да избегна притеснението. За мен беше истинска чест да скачам с такиви големи атлетки и се надявам лятото отново да имам възможност да участвам с тях. Вярвам, че тепърва ще ми престоят състезания при жените, където се надявам да покажа по-високи резултати. Мисля, че и другите, които не успяха да се класират за финалите тук, няма да загубят мотивация и през летния сезон ще покажем на какво сме способни.

Благодаря на всички, които дойдоха лично да ме подкрепят в Истанбул!“

Припомняме, че другата пловдивчанка на шампионата - Александра Начева, завърши 16-а в квалификациите на троен скок. Начева имаше проблеми с разбега в първите два опита и записа 13.26 и 13.12. В третия си скок стъпи добре на дъската за отскок, но не можа да направи оптимален опит и се приземи на 13.09. Тугба Данисмаш (Турция) и Патрисия Мамона (Португалия) преминаха към финала с най-силните резултати – 14.09.

Националният рекордьор за юноши на скок дължина в зала Божидар Саръбоюков се класира за първия си голям финал при мъжете на европейското първенство в Истанбул, Турция на 3 март 2023-а. Божидар постигна 7.89 метра в последния си опит и стана единственият българин, преодолял квалификациите на Европейското в Интанбул.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Име

Име

22.03.2023 | 17:58

"Пловдивчанката постигна 2.24 метра в първи опит и 1 сантиметър повече във втория. " Журналистчето пак си е мислело на кой мач да заложи на 2-ката и затова вместо 6 метра пише за 2 метра :( Марица, кога ще го уволните това недоразумение?

Отговори
2 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?