61

Пламена Миткова: Ако се представя добре на Европейското, ще мечтая и за Олимпиадата

Състезателката на СКЛА Локомотив Пловдив Пламена Миткова спечели третата си поредна национална титла при жените в скока на дължина в зала вчера. Пловдивчанката си осигури златния медал с личен рекорд в зала и на открито от 6.70 метра и покрит норматив за Европейското първенство в Рим през юни. Възпитаничката на Ивайло Русенов изрази оптимизъм за представянето си през тази година.

"Много съм доволна. Като видях в предпоследния опит с малкия фал колко силен резултат беше, малко се притесних, че ми остава само един опит. Но след като мина и успях, много се зарадвах. Това се видя и на пистата. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Днес (б.а. вчера) се чувствах много добре и вярвах, че нещата ще се получат.

Най-голямата ми цел беше да си покрия именно този норматив за Европейското и се радвам, че успях да го направя още зимата. За лятото ще ми е една идея по-спокойно, но няма да тренирам по-леко, даже обратното. Защото, ако се представя добре на Европейското, вече ще мечтая занапред и за Олимпиадата", каза Миткова пред Sportal.bg.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?