Следвайте ни

Писателят шампион по бокс Палми Ранчев: Кубрат играе руски стил от 70-те

viber icon

Писателят Палми Ранчев, който е бивш боксьор и треньор, коментира мача на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа. Ранчев е тренирал брата на Кубрат - Тервел Пулев. Според него Кобрата е загубил, тъй като не е бил достатъчно подготвен технически, а освен това стилът му е старомоден. "В психологическо отношение Кубрат беше готов да даде всичко и беше отрязал всички пътища за отстъпление. Той беше равностоен на световния шампион", заяви Палми Ранчев пред БНР.

По думите на Ранчев, Кобрата играе стар руски стил от 70-те години, който е носил успех на много българи, но в аматьорския бокс:

"В аматьорския бокс този стил на дистанция и с десни прави и леви прави. В професионалния бокс не можеш да задържиш противника си 12 рунда на далечно разстояние".

Кубрат няма вина, подчерта Ранчев и добави:

"Той така е научен на този стар руски стил. Със стари руски оръжия играе срещу модерното въоръжение на комплексен боксьор, какъвто е Антъни Джошуа".

Според Палми Ранчев Кубрат Пулев не е бил наясно с възможностите си, че с този стил не може да издържи 12 рунда. Той уточни обаче, че тактическите неща в играта на Кобрата трябва да бъдат преценени и от хората около него: 

"Проблемът е, че в техническо отношение не са го подготвили". 

"Тълпата е безмилостна. Рингът е ешафод за губещия. Нокаутът е малка смърт", коментира Ранчев по повод на коментарите за загубата на Пулев.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гост

Гост

14.12.2020 | 09:49

Единствения и най-точен отговор от всички коментиращи за играта и стила на Пулев.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?