Следвайте ни

Пазарджиклии грабнаха 7 медала от Световна купа по корабомоделизъм

viber icon

Седем медала, три от които златни, два сребърни и два бронзови завоюваха състезателите на „Модел яхт клуб“ - Пазарджик на проведеното първенство по корабомоделен спорт за  юноши - купа "Теншок-2019".

Шампионската купа в клас „ЕКО Мини“ в група U12 - деца на възраст до 12 години остана в Пазарджик при Петър Симидчийски от „Модел яхт клуб“. Второто място също е за България и състезателя на Русе Никола Емилов, а третото в този клас отиде при Веселин Чавдаров отново от пазарджишкия клуб.
В груповите гонки за юноши в група U-12, шампионската купата е за състезателите Петър Симидчийски и Веселин Чавдаров, които победиха сборния отбор „Balkans“ от трима състезатели – двама от Турция и един от Двореца на децата в София с 81 на 74 обиколки, като ги оставиха на второ място с разлика от 7 обиколки.
В клас Ф4-А,копия на действителни радиоуправляеми модели, сребърен медал спечели Красимир Неделев, със второ място в клас Ф5 – ветроходни яхти е и Илия Иванов, а бронзовият медал е за Анастасия Бончева – тримата са също от „Модел яхт клуб“ – Пазарджик.
В клас ЕКО мини U18, пазарджишкият клуб нямаше участници и първото място е за Александър Захариев от Варна, В груповите гонки в група U-18 купата грабнаха състезателите на Украйна втори и трети останаха два български отбора.
Общо 46 състезатели от 6 държави се включиха в състезанията с радиоуправляеми корабни модели.

Пазарджишкият "Модел-яхт клуб" участва в световното юношеско първенство на "Теншок" с 6 състезатели – четири момчета и две момичета на възраст от 8 до 11 години и спечели 7 медала.

Организатори на събитието бяха Световната организация за моделиране на кораби NAVIGA, Българска федерация по корабомоделен спорт и TENSHOK.

Събитието се организира с подкрепата на кмета на община Пазарджик Тодор Попов и от негово име на купите и медалите на победителите връчи Ренета Камберова от сдружението „Пазарджик спортува“.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (1)

ик

29.07.2019 | 11:44

Честито на медалистите и браво на кмета Тодор Попов за добрата инициатива и подкрепата, която оказва на спорта в Пазарджик.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?