Пазарджик бе обявен за "Европейски град на спорта"

България получи ново европейско признание  по време на Церемония в Европейския парламент, в Брюксел.

След визитата през месец май на „Оценителната комисия“ у нас и покриване изискванията на специален въпросник по всички аспекти и критерии, свързани със спортната политика на общините, ACES Europe връчи титлата „Европейски град на спорта за 2020 г.“ на Пазарджик. 

Знамето и титлата бяха връчени на представителите на община Пазарджик, водени от кмета Тодор Попов.

„За нашия град е голяма чест да бъде удостоен с тази титла. Нека приемем физическата активност и  като личен пример,“ каза кметът. 

Преди това Тодор Попов и Ренета Камберова представиха пред медиите накратко мащабната спортна програма на Пазарджик за следващата година. В нея има предвидени над 150 събития и активности – над два пъти повече от настоящия сезон. „За нас е привилегия да сме тук и да приемем престижното отличие. Щастлив съм, че Пазарджик е европейски град на спорта за 2020 година. Това е оценка за усилията на нашите граждани да имат самочувствие. Спортът създава шампиони и съм убеден, че ще отговорим на големите очаквания. Голямата ни цел е над 55 % от жителите на града да бъдат активно спортуващи в края на следващата година. Имаме и много ценна практика да стимулираме децата да спортуват като редуцираме до 30 % процента от местните данъци на родителите на малчуганите трениращи в спортните клубове," каза кметът Попов. 

„Много съм щастлива, че Пазарджик бе коронясан за европейски град на спорта за 2020 година. Освен многото събития и спортни фестивали, това означава и повече инвестиции, в града ще бъдат построени две нови спортни зали, предвиждаме събития, които не са само спортни, а стимулиращи хората да бъдат сред природата и да водят активен начин на живот,“ коментира Ренета Камберова.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?