61

Париж готви невиждано шоу за Олимпиада 2024

Уникално шоу за откриването на Олимпийските игри в Париж през 2024 година подготвят организаторите. Те предвиждат около 600 хиляди зрители да могат да видят на живо церемонията, съобщава френският ежедневник "Le Figaro". Тя може да бъде гледана по телевизията и от до 1 милиард души, отбелязва вестникът.

Основното място на провеждане на церемонията ще бъде по поречието на Сена. 600 хиляди зрители ще могат да присъстват на събитието, което ще продължи повече от три часа. Очаква се достъпът до горните насипи на двата бряга на реката да бъде свободен. На долните насипи ще бъдат монтирани временни стойки, пише вестникът.

Цените на билетите обаче "все още не са определени".

Според "Le Figaro" в церемонията ще бъдат включени най-известните места в центъра на града. Спортистите, участващи в традиционния парад, ще бъдат настанени в 160 лодки, които ще плават по реката на около 6 км от моста Аустерлиц до моста Йена в района на Айфеловата кула. Оттам около 10 хиляди спортисти ще се отправят към площад Трокадеро, където са предвидени шоу спектакъл и церемонията по запалването на олимпийския огън.

"Реката, нейните мостове и емблематичните паметници на столицата ще послужат като фон за спектакъл, който се случва веднъж в живота, показвайки на света най-доброто от Париж", се казва в изявление на организаторите.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година. Столицата на Франция ще бъде домакин на най-голямото спортно състезание за трети път след 1900 и 1924 година.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
007

007

14.12.2021 | 12:55

И какво от това......Ще се похарчат стотитици милиони за едната показност ! В същото време, че хиляди деца в Африка и други места по света гладуват , какво от това много важно .........Сития на гладния никога не вярва !

Отговори
2 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?