Следвайте ни

Отново номинираха Григор в анкетата Спортист на Хасково за 2016-а

Безспорно, картотека №1 в ТК Хасково 2015 е лидер в класацията

viber icon
Веселин ТОНЕВ,Марица

Най-известната спортна звезда на България в света на тениса през последните няколко години Григор Димитров отново попадна в анкетата за избиране на Спортист на Хасково за 2016-а година. Тенисистът, който бе картотекиран като №1 в родния си клуб Хасково 2015 ще бъде най-изявеният лидер за приза през тази година. Както неведнъж писахме, световният №17 няколко години поред бе неглижиран от подобен род класации в града на Богородица, с мотивите, че се състезавал от името на друг клуб. Но както и да е, това вече е минало и наистина бе повод на някои колеги да търсят “под вола теле”. Звездата вече е и Почетен гражданин на Хасково, а посрещането му през април бе наистина грандиозно. От друга страна пък отново игнорирахме от номинациите другите ни две съгражданки Стефани и Габриела Стоеви, които също участваха на Олимпиадата в Рио. Дали това е заради клубната им принадлежност или отново не отдаваме дължимото на спортните си звезди? Но това е факт.

55 спортисти (мъже, жени, юноши и девойки) попаднаха в списъка на номинираните през тази година от своите клубове. Настоящите носители на приза Даниел Николов - бадминтон и Петя Делчева - борба отново се представиха блестящо и дават сериозна заявка за успех в анкетата. Там спокойно вече им правят компания: Мария Димитрова – хандбал, Мая Иванова – вдигане на тежести, Мирослава Дойчева-Любослав Стоев – спортни танци и Тихомир Баротев – аеробика при мъжете и жените, и Васил Ривов – карате, Горяна Стоева – бокс, Десислава Стойчева – бокс, Иван Панев – бадминтон и Мария Магдалена Кирева – вдигане на тежести.

7 треньори ще спорят за приза за най-добър в своята професия. Победителят от миналата година Елена Станкова – наставник на БК Хасково 2012 ще има сериозна конкуренция в лицето на Петър Кирев – борба, Станимир Бойчинов – бадминтон, Людмил Димитров – бокс и Георги Ривов – карате.
С най-голям принос в отборната класация при юношите и девойките са Хандбален клуб Хасково, Бадминтон клуб Хасково, както и приятната изненада Боксов клуб Севдалин Василев (Хасково). Баскетболен клуб Хасково 2012, Бадминтон клуб Хасково и Хандбален клуб Хасково ще спорят в раздела (мъже и жени), какот беше и през миналата година.
Анкетните карти с предложенията вече са раздадени. Те ще бъдат попълнени от спортни журналисти, членовете на комисията по спорт на Общинския съвет и комисията, определена със заповед на кмета Добри Беливанов. Утре е крайният срок номинациите да бъдат върнати в общината.
Церемонията по награждаването е на 21 декември от 17,30 часа в зала „Хасково“, съобщиха още от общината./Марица


Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?