61

Отмениха забраната на Антъни Иванов да се състезава

Антидопинговия център на България внесе промяна в решението си за временно спиране на състезателните права на българския плувен ас Антъни Иванов. То е отменено до окончателно решение по случая. Забраната дойде, тъй като според агенцията 22-годишният студент в американския университет “Вирджиния Тек” 3 пъти е нарушил правилата за местонахождение.

Предполагаемото нарушение на кодекса на WADA донесе санкцията на Антъни за временно спиране на правата. Всеки спортист, който влиза в списъка за проверки на антидопинговия център или на международна федерация, е длъжен на всеки 3 месеца да подава информация за местонахождението си по дни. Това става на специално приложение, наречено ADAMS, уточнява 24 часа.

По него се движат проверяващите на Международната тестова агенция. При 3 нарушения за подаване на информация за местонахождение всеки спортист е застрашен от забрана за участие в състезания за период между 12 и 24 месеца.


По молба на Иванов днес той бе изслушан в Антидопинговия център и даде своето обяснение на случилото се. Плувецът бе придружаван от специалиста по международно спортно право Георги Градев, който се грижи за интересите му.

След изслушването стана ясно, че временното спиране на състезателните права е отменено до окончателно решение по случая.

Ако все пак бъде установено, че Иванов е нарушил антидопинговите правила, всички резултати и получени отличия през този период ще бъдат анулирани и отнети.

За да бъде разрешен докрай казусът, Антъни е поискал да бъде изслушан по ускорена процедура от Дисциплинарната комисия на олимпийския ни комитет.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?