Следвайте ни

Отмениха Маратон Пловдив заради COVID 19

viber icon

Пловдивският маратон няма да се проведе през 2020 г. Организаторите на събитието обявиха това решение в страницата си в социалната мрежа Facebook.

Първоначално маратонът трябваше да се проведе през пролетта, но обявяването на извънредното положение поради епидемията от COVID-19 наложи преместването му за 15 ноември.

Втората вълна на вируса обаче осуети плановете на организаторите, които имаха надежди за провеждадането му, а събитието се чакаше от стотици любители на бягането у нас и в чужбина. Това стана вторият отменен маратон за годината след Плевенския, който също беше през пролетта, но неговият директор и създател Станислав Георгиев внезапно почина.

Засега остава маратонът на Варна, който е на 7 ноември (събота) и ще бъде финал на веригата “Бягането начин на живот“.

Ето и какво споделиха организаторите на Пловдивския маратон във Facebook:

Маратон Пловдив 2020 няма да се проведе

Това е съобщение, което до последно вярвахме, че няма да ни се наложи да напишем и публикуваме за втори път. Уви, шансът не е на наша страна. Вирусът няма намерение да отстъпва и задълбочаващата се криза в страната засяга сериозно всички партньори, които правят провеждането на маратона възможно.

За съжаление, официално бяхме уведомени, че поради високия процент на заразени служители и такива в карантина, МВР-Пловдив и Пътна полиция не разполагат с ресурс за гарантиране сигурността на участниците и реда в Пловдив по време на провеждане на събитието ни.

Това, съчетано с неблагоприятната прогноза за епидемичната обстановка в рамките на следващите две седмици, ни принуждава да вземем трудното решение да отменим провеждането на Маратон Пловдив на 15 ноември 2020.

В настоящия момент не можем да се ангажираме с дата за провеждане на маратона през 2021. Такава бихме имали най-рано в края на зимния сезон, затова ще пристъпим към възстановяване на платената такса участие на всички регистрирани участници. През идните месеци ще се свържем с всеки регистриран участник по имейл, за да уточним подробностите. Молим ви да ни дадете време да организираме процеса, за да бъдем максимално оперативни и ефективни.

Благодарим на всички за разбирането. Бъдете здрави и се грижете за близките си.

Екипът на Маратон Пловдив

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?