Откриват скулптурата на Аян 2 часа преди дербито

Скулптурният паметник на легендата на Локомотив и българския футбол Аян Садъков е готов. Шедьовърът на скулптора Трифон Неделчев официално ще бъде открит преди дербито с Ботев във вторник. Церемонията ще започне в 15.00 часа, а присъствието си са потвърдили футболни величия от различни поколения, кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и спортният министър Красен Кралев. Проектът е по идея на семейство Садъкови, ФК Локомотив Пловдив и Фенклуб Локомотив Пловдив.
Днес авторите на идеята дадоха брифинг, а в него се включиха маестро Трифон Неделчев, говорителят на фенклуба на "черно-белите“ Борис Добрев, представителят на инициативния комитет Владимир Владимиров, административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов и синът на легендата - Аян Садъков-младши.

Присъстващите на пресконференцията изказаха своите благодарности на всички, които са откликнали и с дарения са подкрепили реализирането на проекта, чиято главна цел е да запази жив спомена за великите родни футболисти. "Инициативата получи подкрепа от локомотивската общност, но и от хора, които не са свързани с футбола. Това показва мащабността на личността на Аян Садъков", подчерта Борис Добрев. Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов пък отправи специални благодарности към Община Пловдив за оказаното съдействие за поставянето на паметника.

"За пореден път Локомотив показа, че е специален и харизматичен клуб, в който феновете имат водеща роля. Показахме, че можем да се обединим за една добра кауза. Чувствам се изключително горд“, заяви Аян Садъков-младши. Той не спести суперлативите си за работата на скулптора Трифон Неделчев, който понастоящем живее и работи в Германия, но покрай работата си по проекта се наложило в рамките на три месеца и половина да пътува 8-9 пъти до България. Аян-младши изказа своята искрена благодарност за подкрепата от страна на президента на Локомотив Пловдив Христо Крушарски. Той няма да присъства на откриването, тъй като е по бизнес в Аржентина, но е направил най-голямото дарение за скулптурния паметник.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?