Следвайте ни

От поклонението: Чико сега ръководи небесния отбор на Ботев

Фенове на Ботев-Пловдив се събраха пред стадион „Христо Ботев», за да изпратят в последния му земен път един от най-обичаните футболисти Динко Дерменджиев. От там те поеха към Колодрума, където беше и поклонението. Те споделиха, че Чико, както го наричаха всички, не успя да сбъдне мечтата си да види завършен стадиона, но се надяват все пак това да се случи. По думите им това е мечтата на всеки пловдивчанин.

Чико почина месец преди да навърши 78 години. В 13:30 часа в църквата „Св. Архангел Михайл“ на Централните гробища ще продължи поклонението.

Чико започва кариерата си като вратар в Марица. През 1959г. преминава в Ботев-Пловдив, където играе до 1978г. Общо 19 сезона. Има 447 мача в А група, като в тях отбелязва 194 гола. За националния тим записва 58 срещи, в които реализира 19 гола. Участва на 3 световни първенства по футбол – в Чили, Англия и Мексико.

Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, свързан с дългогодишно приятелство с Чико, се насълзи и каза, че Дерменджиев е в по-добър свят и ръководи небесния отбор на Ботев.

Поклонението на Чико събра вечните противници Локомотив и Ботев и цялата футболна общественост. Георги Георгиев сподели пред "Марица", че са му трябвали само 3 секунди, за да приеме предложението на Чико да се присъедини към Ботев.

Вероника Фетова

Редактор - marica.bg

Вероника Фетфова е завършила „Масови комуникации - Журналистика” в Нов Български Университет - София. От май 2019 г. е част от екипа на „Марица“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?