Окончателната програма на Гришо до края на сезона

Най-добрият български тенисист Григор Димитров  изчисти последната неяснота в програмата си до края на годината.
Той ще играе на турнира във Виена от 21 до 27 октомври, което ще е генералната му репетиция при завръщането в Европа за последния Мастърс за годината.
Така вече е ясна пълната програма на първата ни ракета до края на сезона.
Турнирът във Виена е от ранг 500, като на него са потвърдени още Даниил Медведев, Доминик Тийм, Кей Нишикори и Карен Хачанов (към момента - от топ 10), както и Гаел Монфис, Борна Чорич, Диего Шварцман и т.н.
Преди година в австрийската надпревара бе победен още на старта от Михаил Кукушкин. В случая това е плюс, българинът няма точки за защитаване там и всяка победа ще му носи такива за ранглистата.
От 23 септември той е заявен в списъка с играчи за турнира в Ченгду, Китай (ранг 250). Там го чакат съперници като Джон Иснър, Денис Шаповалов и Феликс Ожие-Алиасим.
От 30 септември следва участие в Пекин, пак в турнир от ATP 500. Конкуренцията ще е сериозна - Александър Зверев, Даниил Медведев, Фабио Фонини, Стефанос Циципас, Доминик Тийм, както и опитващият всячески да се върне в елита Анди Мъри.
От 6 октомври започва Мастърс надпреварата в Шанхай, където се включва и тежката артилерия от тримата асове - Джокович, Надал и Федерер.
После е ред на Виена, а след това парижкият Мастърс на 28 октомври. Там, естествено, отново се събира елитът.
Хипотетично остава шанс за място и сред осемте на Финалите на ATP в Лондон през ноември, но той минава през титла, отлично представяне, много точки за Гришо и доста провали на хората пред него в следващите два месеца.

Източник: Дир.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?