61
Следвайте ни

Официално: Без бокс и щанги на Олимпиадата, вижте кои спортове са на тяхно място

viber icon

Лоша новина за българския спорт дойде от заседанието на Международният олимпийски комитет. МОК официално извади три от основните спортове от Игрите през 2028 година,  които ще се проведат в Лос Анджелис. Новината бе обявена от президента на централата Томас Бах. Аут от Олимпиадата са вдигането на тежести, боксът и модерният петобой. На тяхно място пък влизат скейтборд, сърф и спортно катерене. С щангите и бокса традиционно са свързани най-големите ни надежди за медали.

Решението за изваждането на три от основните спортове на Олимпийските игри бе взето след виртуално заседание на МОК, което се проведе в последните три дни.
„Решението за вкарването на тези три спорта, които са насочени към младежта, бе взето след сериозния им успех в Токио 2020, ангажираността към иновациите изразена от организаторите на Лос Анджелис 2028, както и сериозният интерес и дълбоки корени, които те имат в Калифорния“, обясни Бах.

Вдигането на тежести е част от олимпийското движение още от 1896-а, докато боксът и модерният петобой влизат в програмата на Игрите през 1912 година.

И трите отпаднали спорта ще могат да се борят за участие на събитието, но ще трябва да преодолеят конкуренцията на други спортове като бейзбол, софтбол, карате, скуош, лакрос, крикет и поло, които могат да бъдат еднократни допълнения към Игрите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Санчо

Санчо

15.12.2021 | 21:09

А от 2032 да наложат и педерастията....ш*****и коп****лета,извратени изруди

Отговори
2 0
Тенденция

Тенденция

15.12.2021 | 11:49

Явно Щатите и ингилизите командват МОК. Къде се играе бейзбол и крикет ? А да помни някой да има американци - щангисти ? По дълго ядене на пици - Да.

Отговори
5 0
Фройд

Фройд

15.12.2021 | 02:07

Света явно полудявааа, да извадиш 3 класически спорта за сметка на няк'ви си ню джендърски е тва акъла ми не го побира.

Отговори
28 1
Бил гейй от Кичука

Бил гейй от Кичука

15.12.2021 | 10:09

Ваксинация майна

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?