Следвайте ни

Общината чака бюджети от клубовете

Спортните новини от Пазарджик и региона

viber icon
До края на годината спортните клубове трябва да представят пред общинското ръководство на Велинград примерни бюджети за 2017. Това заяви зам.-кметът Сергей Кичиков. Той призова спортните деятели за изготвяне на реални бюджети, като се застрахова, че това не означава 100 %-та финансиране от страна на Общината.
Кичиков все пак анонсира, че общинското ръководство има идея през 2017 г. поне с малко да завиши парите за масов спорт. С оглед разпределението на средствата, от Община Велинград отново напомниха на клубовете, че очакват тяхното становище по предложения проект за Наредба. Преди месеци беше избрана комисия от представители на спортните клубове, която трябва да огледа текстовете и да даде мотивирани предложения, за да бъде внесена Наредбата за гласуване в Общинския съвет. Наредбата ще зададе правила за разпределение на парите, което всяка година води до излишни спорове и напрежение.
Сергей Кичиков обеща, че при първа възможност Общината ще разплати към спортните клубове забавените пари от субсидията за спорт през 2016 г.
Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?