Следвайте ни

Обрат: Дину склони за мач с Кобрата

Ден след като Богдан Дину и щабът му отхвърлиха офертата за бой с Кубрат Пулев, те промениха мнението си и в четвъртък са подписали договор с българина и Top Rank, съобщи пред ESPN съпромоутърът на румънския боксьор Грег Коен.

Така Кобрата и Дину ще се срещнат в планирания 10-рундов мач на 23 март. Мястото също вече е уточнено - зала The Hangar в Коста Меса, щата Калифорния. Двубоят ще бъде дебютен за Пулев на американска земя.

“След като разговарях с моя съпромоутър Сорин Флореа от King Promotion в Румъния, разбрах, че става по-скоро въпрос за недоразумение, а не че те не искат да се бият”, заяви Коен. - Първо си писахме съобщения, но след това се чухме по телефона и успяхме да се разберем доста бързо. Уведомихме Top Rank и подписахме договора. Дину очаква с нетърпение да се върне в Америка и да се бие с Пулев.

Ако той победи Пулев, това ще бъде огромен успех за него. Знам, че те са се били като аматьори. Дину е от Румъния, Пулев е от България. Те добре се познават, а Дину е уверен във възможностите си”, добави Грег Коен.

32-годишният Дину претърпя първата си загуба през ноември, когато Джарел Милър го свали на земята в четвъртия рунд. Това беше последното препятствие пред Милър преди сблъсъка му със световния шампион Антъни Джошуа на 1 юни.

 "В тежка категория няма как да знаеш предварително кой е победител. Всеки боксьор притежава сила, за да довърши съперника. Самият аз имам мощ, за да нокаутирам Пулев. Той е по-напред от мен в ранглистите. Искам да спечеля и да го изместя”, допълни той.

Богдан Дину разказа и за тренировъчните си боеве със световния шампион Антъни Джошуа.

“С него имаме доста рундове. Много пъти съм бил единственият му спаринг парнтьор. За последно играхме през 2018-а. Джошуа тренира много сериозно. Той е добър и честен човек. Има умения. Завършен боксьор е. Виждате как в мачовете прави нещата да изглеждат много лесни”, заяви Дину.

Румънецът направи оценка и на играта си в мача срещу Джарел Милър, който го нокаутира в четвъртия рунд през ноември.

“Започнах добре срещу Милър. Нямам представа какво стана. Вероятно стратегията ми не беше добра. Приех в последния момент мача. Технически съм по-добър от Милър, но той ме натисна. Срещу Джошуа ще му бъде много трудно. Според мен Антъни няма да има никакви проблеми”, каза Богдан Дину по повод презстоящата битка между британеца и Голямото бебе на 1 юни.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?